Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обережно СКАЗ!

Дата: 11.06.2024 10:10
Кількість переглядів: 73

  Рішенням позачергового засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при  Білоцерківській районній державній адміністрації, протокол № 9 від 05 червня 2024 року, відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м.Києві від 03.06.2024 № 001212 п.м.824 встановлено діагноз на сказ у кота в с. Чепиліївка Узинської міської територіальної громади.

     З метою недопущення розповсюдження хвороби визначено:

  • епізоотичним вогнищем по сказу тварин с. Чепиліївка Узинської міської територіальної громади з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км;
  • загрозливою зоною населені пункти Узинської міської територіальної громади (м.Узин,  с. Блощинці, с. Сухоліси, с. Острійки).

В неблагополучному пункті  та на території визначеної загрозливої зони на два місяці введено карантинні обмеження по сказу. При цьому заборонено проведення виставок, виводок собак, котів, вивезення за межі неблагополучного пункту та території визначеної загрозливої зони собак, котів,  диких тварин та заборонено проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.

Просимо дотримуватися правил утримання домашніх тварин, своєчасно проводити щеплення домашніх тварин, адже це врятує їх від небезпечного захворювання!

СКАЗ – це небезпечна для життя людини вірусна хвороба, яка передається через укус тварини. Захворювання може закінчитися смертю пацієнта. Постраждала від укусу людина повинна негайно звернутись до лікаря з подальшою госпіталізацією та введенням антирабічної вакцини!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь