Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дорогі наші ветерани, діти війни, шановні мешканці Узинської громади!

Дата: 08.05.2024 10:31
Кількість переглядів: 97

 

            Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, адже для Європи та всього цивілізованого світу – це точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом, нагадування, що війна розпочалася внаслідок домовленостей двох тоталітарних режимів, пам’ять про усіх, хто боровся і постраждав від нацизму.

Мільйони українців зробили значний внесок у перемогу,  чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в підпільних і повстанських структурах. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Близько 8 мільйонів осіб загинуло (із них п’ять мільйонів – цивільних та три мільйони військових).

У  парку Слави міста Узин відбулася  церемонія покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні, в якій взяли участь  Узинський міський голова В. Ю. Гринчук, представники   міської влади, організацій, установ та громадськість. Схилили голови перед пам’яттю тих, кому завдячуємо нашим життям, перед полеглими на полях битв чи в концтаборах, перед самовідданими працівниками тилу, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму. Покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам у Другій світовій війні відбулися у старостинських округах Узинської міської територіальної громади.

Ми пишаємося славою тих, хто приніс очікуваний мир, і вклоняємося нашим нинішнім захисникам – гідним нащадкам дідів та прадідів, які  зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті. Сьогодні в умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника. 

Нехай у ваших серцях ніколи не згасає надія на щасливе майбуття нашої країни. І маємо надію, що всі разом, у злагоді, згуртовано ми обов’язково збудуємо сильну, заможну, непоборну Україну.

Вічна пам'ять полеглим, честь і слава живим!

 

З повагою,

міський голова Віталій Гринчук та депутати Узинської міської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь