Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1986 - тридцять вісім років поспіль…

Дата: 26.04.2024 10:33
Кількість переглядів: 54

26 квітня 1986 рік… Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній українській землі вогонь Чорнобиля опалив долі мільйонів людей, породив проблеми, які з часом змінилися, але не зникли.  

Цю аварію вважають найбільшою в світі техногенною та екологічною катастрофою, яка забрала життя людей і завдала непоправної екологічної шкоди навколишньому природному середовищу України, Європи та іншим країнам світу.

 Подвиг простих людей різних професій, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, записано до літопису людської мужності.

Вже 38 років ця невигойна рана ятрить українську землю.

 Жителі Узинської громади пам’ятають про цей день. Щороку до меморіального знака «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії» приходять представники міської влади, організацій, установ, учнівська молодь, ліквідатори аварії та громадськість. Згадують трагічні події квітня 1986 року та покладають квіти до пам’ятного знака, вшановуючи ліквідаторів за їх сміливість та відвагу.

От і сьогодні Узинський міський голова Віталій Гринчук, депутати міської ради, працівники установ висловили присутнім ліквідаторам вдячність та доземний уклін за високу громадянську позицію,  схилити голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. 

Лідери учнівського самоврядування ЗЗСО Узинської громади провели традиційну акцію «Квітка відродження». Символом екологічної чистоти довкілля стала біла троянда. Учні виготовили у стилі орігамі білі троянди, до яких прикріпили інформаційне нагадування про трагічну подію  та роздали перехожим у всіх населених пунктах громади.

У закладах освіти та культури  пройшли інформаційно-просвітницькі заходи: акції, виховні години, кіноперегляди, книжкові виставки, бесіди, екологічні проєкти із захисту довкілля.

  Чорнобиль не минув. Він промовисто нагадує про себе щодня. Російські агресори тероризують світ новими катастрофами.  Україна знову стала в центрі уваги світової спільноти. Наші воїни світла відвойовують право на свободу і державність  та захищають світ від російського шантажу.

Ми вистоїмо й переможемо, бо правда за нами. Ми відбудуємося і зробимо нашу країну найпривабливішою та екологічно чистою, де нові технології в енергетиці стануть безпечними і для нас, і для усього світу.

Слава Україні! Героям Слава!

Вічна пам’ять усім, хто віддав життя заради щасливого майбутнього!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь