Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стійкість, сила та результати зараз визначають, як мине ця зима повномасштабної війни – звернення Президента України

Дата: 29.12.2023 08:32
Кількість переглядів: 76

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Ранок – селектор. Внутрішня ситуація. Ліквідація наслідків російських ударів. Зокрема, Херсон та Херсонщина, Запорізька область, інші регіони. Вдячний кожному рятувальнику, кожному лікарю, кожному поліцейському.

Доповіді МВС і СБУ: є хороші результати в захисті від колаборантів та навідників, у протидії злочинності.

Робота нашого експортного коридору в Чорному морі: уже понад 12 мільйонів тонн вантажів. Особливо вагомі результати за грудень, і це відчувається на рівні всієї нашої економіки.

Звичайно, були сьогодні й доповіді щодо фронту – Харківщина, Донеччина, Запоріжжя, лівий берег Херсона. Стійкість зараз, сила зараз, результати зараз визначають, як мине ця зима повномасштабної війни й чого будемо очікувати від наступного року.

Вдень – наради. Зокрема, з міністром оборони. Щодо розвитку наших Сил оборони. Конкретні речі, які треба зробити. І ми їх зробимо. Обов’язково. Щоб зберегти нашу міцність і мати необхідні аргументи в розмові з партнерами. Збільшення власних сил України та збереження консолідації світу – це наше завдання. Завдання всієї держави й кожного, хто працює заради неї.

Була сьогодні й підсумкова нарада за рік щодо перемовин про безпекові гарантії для України. Команда Офісу, уряду… Є базова декларація «Групи семи» – Вільнюська декларація. Її вже підтримали 30 держав. Почалася двостороння робота щодо гарантій, і наступного року продовжимо.

Щойно говорив із Його Святістю Папою Франциском. Подякував за привітання для України та українців із Різдвом, за побажання миру – справедливого миру для всіх нас. Обговорили нашу спільну роботу щодо Формули миру – понад 80 держав уже в процесі на рівні своїх представників. Буде більше. Я вдячний Ватикану за підтримку нашої роботи.

Окремо я хочу подякувати за новий оборонний пакет від Сполучених Штатів – уже 34-й за цей рік і 54-й за час нашого захисту від цієї російської агресії. В цьому пакеті – ракети для систем ППО і для «хаймарсів», артилерія – калібр 155 і 105, додаткова бронетехніка. Все те, що потрібно. Все, що відчутно допомагає.

Я вдячний Президенту Байдену, Конгресу – обом партіям – та всім тим, хто підтримує нас у цілком конкретному завданні: російський терор повинен програти. Терор завжди повинен програвати. І ми всі разом у вільному світі це забезпечимо – зробимо все, щоб і наступного року зберегти належний рівень взаємодії заради нашої спільної сили, сили всіх, хто протистоїть терору.

Я дякую всім, хто зараз у бою, на бойових постах і на бойових завданнях заради України! Я дякую всім, хто допомагає й хто працює заради наших спільних інтересів!

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь