Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА КИЇВЩИНІ РІВЕНЬ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРИП ТА ГРВІ ПЕРЕВИЩИВ ЕПІДПОРІГ НА МАЙЖЕ 3% – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Дата: 20.12.2023 15:22
Кількість переглядів: 63

У Київській області спостерігається ріст захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення. Так, за минулий тиждень у порівнянні з попереднім показник зріс на 12% та перевищив епідемічний поріг на 2,8%. Більше половини захворілих – діти. Про епідемічну ситуацію із захворюваності у пристоличному регіоні розповіла під час брифінгу генеральна директорка Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Родина.

«За поточний період епідемічного сезону підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ в області захворіли 151 835 осіб, із них у 3% – лабораторно підтверджено випадки коронавірусної хвороби. Летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ за цей час не зареєстровано. Проте померли 35 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19, переважно це люди старше 60 років», – повідомила Наталія Родина.

На сьогодні найвищі рівні захворюваності зареєстровано в Бориспільському, Броварському та Обухівському районах, найнижчий – у Вишгородському. 

Генеральна директорка центру підкреслила, що найкращим засобом профілактики грипу та коронавірусної хвороби COVID-19 є вакцинація. Проведення щеплень рекомендовано перед та впродовж усього епідемічного сезону. Протигрипозна вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною. Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень, тому вакцину можна придбати в аптеках.

Вакцинація проти COVID-19 є безкоштовною. Протягом жовтня-грудня для потреб закладів охорони здоров’я Київської області надійшла достатня кількість вакцин різних виробників, зокрема й від штаму Омікрон. Вакцини розподілені між закладами охорони здоров’я області відповідно до потреб. На початку січня 2024 року запланована чергова поставка вакцин від COVID-19.

Звертаємо увагу, що зараження ГРВІ та грипом можна уникнути, дотримуючись простих рекомендацій:

  • уникайте контакту з особами, які мають прояви інфекції;
  • дезінфікуйте поверхні та предмети, до яких часто торкаються;
  • регулярно провітрюйте приміщення;
  • завжди кашляйте та чхайте у серветку (одразу після використання її потрібно викинути) або верхню частину рукава одягу;
  • обмежте відвідування місць великого скупчення людей;
  • частіше мийте руки водою з милом протягом 20 секунд, особливо після контакту з поверхнями поручнів, дверей, після відвідування вбиральні тощо; 
  • якщо мило та вода недоступні, використовуйте дезінфікувальний засіб із вмістом спирту;
  • не торкайтеся очей, носа та рота немитими руками.

«Будьте уважні до себе та своїх близьких, дотримуйтеся простих профілактичних заходів, не займайтеся самолікуванням. За перших ознак захворювання звертайтеся до сімейного лікаря», – наголосила Наталія Родина.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь