Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шахрайство з пенсійними виплатами

Дата: 05.12.2023 10:03
Кількість переглядів: 101

Головне управління ПФУ у Київській області постійно інформує громадян про те, як не вчинити злочинну дію під час отримання пенсії (та ще і не своєї).

Окремі пенсіонери, їх близькі особи та опікуни шляхом приховання інформації від органів Пенсійного фонду України щодо: виїзду пенсіонера на постійне місце проживання до іншої держави, чи факту настання смерті пенсіонера, продовжують отримувати за нього пенсійні виплати, використовуючи його документи (банківські картки, тощо).

Так, після смерті гр. К. з м. Славутич протягом 14 місяців невстановлена особа (можливо це близька особа К., яка могла мати доступ до його документів) незаконно отримувала пенсію К., використовуючи його банківські картки.

В діях невстановленої особи (осіб) наявні ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.190 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, що призвело до переплати пенсійних виплат по громадянину К.

Добровільне повернення на рахунок Головного управління ПФУ у Київській області незаконно отриманих пенсійних виплат з банківських рахунків гр. К. надасть можливість особам, які незаконно отримали такі виплати, уникнути кримінальної відповідальності.

У разі неповернення на рахунок Фонду незаконно отриманих пенсійних виплат, із Головного управління ПФУ у Київській області будуть направлені документи до Головного управління Національної поліції України в Київській області для порушення кримінального провадження щодо незаконного отримання пенсії громадянина К.

Такі дії призведуть до неприємного спілкування із працівниками правоохоронних органів (під час проведення слідчих дій), судових процесів, примусового відшкодування збитків та судових зборів, кримінальної відповідальності.

Звертаємо увагу кожного пильнувати та не зволікати, аби не потрапити в подібну ситуацію та уникнути КРИМІНАЛЬНОЇ відповідальності!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь