Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Порядок оплати лікарняних

Дата: 01.11.2023 10:02
Кількість переглядів: 148

В особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України реалізовано сервіс формування та подачі страхувальниками запиту на створення копій листків непрацездатності як правонаступнику.

Якщо страхувальником до ліквідації не були оплачені листки непрацездатності працівників, то оплата листків непрацездатності здійснюється правонаступником, а в разі відсутності правонаступника – територіальним органом уповноваженого органу управління за місцем здійснення обліку ліквідованого підприємства, установи, організації як страхувальника.

У випадку наявності правонаступника, останній може в своєму кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ сформувати запит до Пенсійного фонду на створення копії електронного листка непрацездатності.

Користувачу - страхувальнику необхідно бути автентифікованим на вебпорталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Для заповнення та подачі до ПФУ запиту страхувальнику необхідно заповнити відповідну форму, підписати КЕП та відправити до ПФУ. При підписі виконується контроль наявності даних КЕП особи (зчитаних при автентифікації на вебпорталі) – якщо дані є, вони беруться для підпису; якщо дані втрачено (в процесі роботи вебпорталу користувач перечитував сторінки), користувачу надається інтерфейс введення даних КЕП.

Важливо! При формуванні запиту на створення копій листків непрацездатності, на вебпорталі Пенсійного фонду необхідно зазначити:

код ЄДРПОУ страхувальника, що припинився,

назву страхувальника, що припинився,

дату початку періоду тимчасової непрацездатності, за який будуть сформовані копії листків непрацездатності.

Після опрацювання та перевірки даного запиту, будуть створені копії відповідних електронних листків непрацездатності. Це надасть можливість правонаступнику сформувати заяву-розрахунок та здійснити страхові виплати застрахованим особам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь