Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Київщині запрацювало Чудо Містечко для людей літнього віку, які втратили оселі через агресію рф

Дата: 23.10.2023 08:40
Кількість переглядів: 76

У селі Колонщина Макарівської громади почало функціонувати Чудо Містечко, яке збудували за сприяння благодійної організації To Ukraine With Love. Цей проєкт реалізований для літніх людей, які втратили свої оселі через російську військову агресію. На відкритті побував заступник голови Київської ОДА Микола Бойко. Також на церемонії були присутні засновник Wasatch Group Делл Лой Хансен, директорка БО To Ukraine with love Світлана Міллер, голова Бучанської районної державної адміністрації Данило Мавлянов та представники благодійної організації.

На цьому етапі в містечку можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах. Перші 67 людей старшого віку, які потребують житла, вже отримала ключі від своїх помешкань. Вони оселяться в 48 квартирах. Решта будуть заселені до кінця 2023 року. 

Квартири мають сучасний ремонт, повністю вмебльовані. Вони обладнані всім необхідним для комфортного проживання: сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем тощо. Також кожне помешкання має вихід на власну терасу.

Проживання в Чудо Містечку абсолютно безкоштовне та необмежене часом. На території містечка буде функціонувати клабхаус, де літні люди зможуть проводити дозвілля. Проєктом передбачено також медпункт та укриття. Окремо працюватимуть кабінети перукаря, стоматолога та інші. 

Додатково для мешканців буде функціонувати їдальня з безкоштовним триразовим харчуванням. Крім того, від поселення за визначеним графіком курсуватиме автобус до Києва.

«Чудо Містечко – це яскравий приклад одного з реалізованих проєктів комфортабельного, сучасного та європейського житла. Адже ми щодня працюємо для того, аби якнайшвидше повернути людей до своїх осель. Щиро вдячний нашим іноземним друзям та партнерам за допомогу у відновленні Київщини та реалізації проєктів з відбудови», – зазначив Микола Бойко.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь