Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У кожному районі Київщини вже функціонують активні парки – брифінг КОВА

Дата: 22.09.2023 15:53
Кількість переглядів: 241

На теренах Київщини продовжує діяти програма із залучення всіх верств населення до здорового способу життя та активного відпочинку «Активні парки – локації здорової України». У рамках її реалізації сьогодні в кожному районі пристоличного регіону відкрили такі локації. Про це повідомив під час брифінгу начальник Управління молоді та спорту Київської ОВА Сергій Тимофєєв.

«Станом на сьогодні в усіх 7 районах Київської області функціонують локації активних парків, розташовані у скверах та парках. У них працює 71 координатор, п’ятеро з них – учасники бойових дій. Оскільки спорт допомагає покращувати ментальне здоров’я та психоемоційний стан людини, то вони залучають до активностей своїх побратимів, ветеранів війни», – зауважив Сергій Тимофєєв.

Щоб залучити якомога більше мешканців громад до систематичних рекреаційних тренувань, координатори проводять різноманітні рухові активності та спортивні заходи, активні вихідні й сімейні старти. Йдеться про ігрові види спорту та марафони, зокрема скандинавська ходьба, легкоатлетичні пробіги, велоперегони тощо. Також вони консультують людей у питаннях фізичного виховання. Крім того, на постійній основі координатори проводять тренування на локаціях.

Основною метою програми «Активні парки – локації здорової України» є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення. Її реалізація здійснюється в межах проєкту Президента України.

Локації активних парків є частиною екосистеми у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь