Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Руслан Кравченко: На Київщині створено Спостережну раду з питань відбудови

Дата: 07.09.2023 12:31
Кількість переглядів: 158

У Київській області створено Спостережну раду з питань відбудови. Її основне завдання –  це контроль за всіма етапами відбудови від планування до завершення проєктів. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

До складу Спостережної ради увійшли представники ПРООН в Україні, Трансперенсі Інтернешнл Україна, Інституту законодавчих ідей, Open Contracting Partnership, Центру досліджень фіскальної політики та ТОВ «ІА «УНН».

Руслан Кравченко зазначив, що внаслідок військової агресії росіян на Київщині було пошкоджено або зруйновано майже 27,5 тис. об’єктів. Завдяки спільним зусиллям – надходженням із державного, обласних, місцевих бюджетів та коштам міжнародних партнерів – уже успішно відновлено понад 12,8 тис. об’єктів.

«Прозора та відкрита відбудова Київщини – головна вимога до влади з боку наших громадян та міжнародних партнерів. Важливим кроком до посилення підзвітності вважаю залучення незалежного міжнародного нагляду. Тому минулого місяця я виступив з ініціативою створення Спостережної ради з питань відбудови за участю представників міжнародних інституцій та громадських організацій, незалежних експертів. І сьогодні таку раду створено. Вдячний, що цю пропозицію було реалізовано дуже швидко», – наголосив він. 

Рада здійснюватиме моніторинг та перевірку всіх процедур закупівель, які стосуються відбудови, щоб гарантувати їх чесність та прозорість. Вивчатиме бюджети, фінансові звіти і витрати на відновлення, щоб гроші використовувались ефективно. Також рада буде вибирати об’єкти для відновлення з огляду на максимальну користь для населення і на основі об’єктивних критеріїв. Впроваджуватиме процедури, які унеможливлюватимуть корупційні дії.

Начальник Київської ОВА зауважив, що наразі  реалізується низка регіональних програм з відбудови. Зокрема, в рамках UNITED24 будуть відновлені 18 багатоповерхівок; за кошти обласного бюджету будуємо 93 приватні будинки; коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії запланована відбудова 86 об’єктів; 9 обʼєктів – у рамках обласної програми будівництва споруд цивільного захисту; 14 обʼєктів – за кошти Європейського інвестиційного банку тощо. Крім того, в рамках програми «Нова оселя» вже 42 родини, житло яких було зруйновано, отримали ключі від нових квартир. 

«Київська ОВА відкрита до співпраці, щоб забезпечити реальну, а не декларативну прозорість та підзвітність. Наша спільна мета – повернути людей додому і забезпечити їх необхідними соціальними послугами», – додав Руслан Кравченко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь