Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті Захисників України

Дата: 29.08.2023 13:18
Кількість переглядів: 66

   29 серпня в Україні відзначається День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

   Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму та відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат України в боротьбі за суверенітет і соборність. 29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 366 українських воїнів полягли там, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Він – не просто символ історичної мужності українських воїнів, це – символ життя України. 29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.

   Сьогодні в Узинській громаді відбулися  заходи з відзначення Дня пам’яті Захисників: на будівлях органів місцевого самоврядування (міська рада, сільські ради,заклади культури, заклади освіти) приспущено Державний прапор України, організовано покладання квітів до могил загиблих воїнів. У закладах культури та бібліотеках громади пройшли інформаційно-просвітницькі заходи, тематичні виставки літератури. На секційних засіданнях  освітянської серпневої конференції педагоги закладів освіти Узинської громади хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв. Лідери учнівського самоврядування взяли участь у Всеукраїнській акції «Сонях». Вони поширили серед жителів громади інформаційні листівки із зображенням  соняха,  який є символом історичної мужності наших воїнів, символом життя України.

   Подвиги захисників Батьківщини надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів.

   Герої не вмирають! 

   Слава Героям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь