Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Київщині триває відбудова закладів охорони здоров’я – брифінг КОВА

Дата: 28.08.2023 08:38
Кількість переглядів: 70

Після деокупації Київської області одразу розпочалася відбудова закладів охорони здоров’я. На сьогодні вже відновлено повністю або частково понад 100 об’єктів охорони здоров’я області, на деяких із них роботи наразі тривають. Про це розповіла під час брифінгу заступниця голови Київської ОВА Леся Карнаух.

Вона повідомила, що з моменту повномасштабного вторгнення рф більшість закладів системи охорони здоровʼя регіону постраждали внаслідок масованих ракетних атак та артилерійських обстрілів.

Серед пошкоджених закладів: 13 центрів первинної медико-санітарної допомоги, які складалися з 62 об’єктів. 2 із них були повністю зруйновані. Також значно постраждали 9 лікарень, які включали 29 об’єктів. 2 комунальні діагностичні центри – Петрівський консультативно-діагностичний центр та Бучанський консультативно-діагностичний центр, які складалися з 4 об’єктів. Крім того, зазнав руйнувань Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у якому було пошкоджено понад 5 об’єктів. А також 4 будівлі інших закладів охорони здоров’я.

Наразі система медзакладів відновлюється за рахунок коштів, виділених з обласного бюджету та за рахунок волонтерської допомоги, коштів від господарської діяльності закладів, а також фінансової допомоги від БО «БФ «Пацієнти України», БО Project Hope, Міжнародного медичного корпусу, БО «МАГНАТ», БО «БФ «Пацієнти України», БО «БФ «Київська школа економіки». 

Відбудова здійснюється за новими підходами з урахуванням усіх норм безбарʼєрності та інклюзії, щоб заклади були якомога сучаснішими та доступними для всіх груп населення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь