Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Руслан Кравченко: Ухвалено програму КОВА щодо посилення підтримки військових формувань

Дата: 25.08.2023 16:31
Кількість переглядів: 85

Київська ОВА розробила обласну цільову програму оперативного та сталого забезпечення формувань, що забезпечують обороноздатність держави на території Київщини. Діятиме вона впродовж 2023-2025 років. На позачерговій двадцятій сесії Київської обласної ради VIII скликання її було підтримано.

«Кошти, якими військові наповнюють наші бюджети, мають ефективно працювати на них самих! Йдеться про ПДФО із заробітних плат військовослужбовців. Київщина – перша, яка ухвалила таку програму», – наголосив під час презентації програми начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він зауважив, що сьогодні ПДФО із зарплат військовослужбовців надходить від військових формувань до бюджету відповідної громади Київщини, яка є місцем постійної дислокації, а також до обласного та державного бюджетів. 

За час повномасштабного вторгнення ці надходження зросли. В області реєструється більше формувань. Відповідно має збільшитись і можливість допомагати нашим захисникам. Однак підтримка нині неоднорідна: десь, маючи невеликий ресурс, витрачають усе, а десь, при чималих надходженнях, розподіляють їх на далеко не першочергові потреби на місцях. 

«Нова програма передбачає акумулювання цих коштів. Потреби військових забезпечуватимуться пропорційно і системно. Без розпорошення коштів на ситуативні рішення. Потреби військових знають усі. Вони величезні! За орієнтовними підрахунками, виділені в рамках діючих обласних та місцевих програм кошти не покривали навіть десятої частини загальної потреби Сил оборони. Наш обовʼязок – це виправити!» – підкреслив Руслан Кравченко.

Фінансування відбуватиметься за рахунок обласного та місцевого бюджетів. Джерела, зокрема, частина надходжень ПДФО від військових формувань до обласного та місцевих бюджетів та інші джерела не заборонені законодавством.

Кошти розподілятимуть за двома завданнями:

  • оперативне забезпечення формувань, що забезпечують обороноздатність держави на території Київщини;
  • створення оперативного військового матеріального резерву та його накопичення.

«На практиці – ми централізовано збиратимемо потреби формувань та узгоджуватимемо їх через військове командування. Перемога – це наше спільне завдання. Зобов’язані підтримувати наших захисників постійно та комплексно!» – додав начальник Київської ОВА.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь