Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Руслан Кравченко: КОВА пришвидшить обробку заяв у рамках єВідновлення в Ірпінській громаді

Дата: 22.08.2023 08:37
Кількість переглядів: 155

Київська обласна військова адміністрація пришвидшить обробку заяв у рамках єВідновлення в Ірпінській громаді. Щоб активізувати відповідну роботу, направлені додаткові фахівці. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Комісії, створені в територіальних громадах, повинні пришвидшити розгляд заяв щодо компенсації за пошкоджене житло в рамках програми єВідновлення.  Сьогодні Урядом створені всі необхідні умови, щоб люди в максимально короткі терміни отримували кошти. Програма реалізується вже понад три місяці. І цього часу достатньо, щоб вирішити всі технічні проблеми, які виникали в комісій на початку роботи», – наголоси Руслан Кравченко. 

Він підкреслив, що на сьогодні Київська область – серед лідерів за кількістю подання заяв, і комісії мають максимально швидко їх опрацьовувати.

«Попри це, деякі територіальні громади ледь опрацювали 30 відсотків заяв. Зокрема, йдеться про Ірпінську. Більш ніж за три місяці люди подали понад 2,8 тис. заяв. Але із них не опрацювали навіть однієї тисячі. Як виявилося, в комісії немає достатньої кількості фахівців, щоб обробляти таку кількість заяв. І це при тому, що для цього є всі ресурси. Київська ОВА неодноразово звертала увагу на незадовільну роботу», – сказав Руслан Кравченко.

Він додав, що сотні родин Ірпінської громади чекають кошти, щоб іще до холодів якнайшвидше відремонтувати житло, пошкоджене російськими окупантами, і людям потрібні ефективні та оперативні рішення, а не чергові виправдання.

«Тому обласна адміністрація направила до Ірпінської територіальної громади 5 фахівців для пришвидшення роботи комісії. На місці розбиратимемося, де відбувся збій, та налагодимо ефективний процес. Люди не повинні бути заручниками цієї ситуації та місяцями чекати гроші. Ми постійно координуємо роботу органів місцевого самоврядування. І готові допомагати іншим комісіям ефективно працювати», – підкреслив Руслан Кравченко.

Наразі на Київщині в рамках програми єВідновлення вже погоджено виплату допомоги на загальну суму понад 231 млн грн. З моменту старту програми мешканці області вже подали понад 7,8 тис. заявок на отримання коштів. Позитивне рішення ухвалене більш ніж за 2,6 тис. заявок.

Максимальна сума компенсації на відновлення одного об’єкта під час першого етапу – 200 тис. грн. Ці кошти мають бути витрачені на поточні ремонти.

З 1 серпня також реалізується другий етап єВідновлення. Йдеться про компенсацію за знищене житло та подання заявки на отримання безготівкового сертифіката для придбання нової квартири чи будинку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь