Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Днем Української Державності!

Дата: 28.07.2023 08:05
Кількість переглядів: 88

Шановні жителі Узинської громади!

     Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Української Державності!

     Україна відзначає День Української Державності 28 липня - у День хрещення Київської Русі-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя київського Володимира Великого, який прийняттям у 988 році християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Русі.

     Наша історія – це скрегіт козацьких шабель, стогони невільних людей на панських дворах, репресій, голодоморів, заграви воєн, повстань, революцій та їх герої.

     Більше 350 років український народ боровся за відновлення української державності. Укравши нашу (русько-українську) історію та привласнивши ім’я (Русь), Москва завжди заперечувала самобутність українського народу, української нації, системно руйнувала зародки національної свідомості українців, прагнення відновити державність, забороняла мову. Брехливі московитські історики примушували українців забути своїх предків, історію, нівелюючи їх право мати власну ідентичність, мати державу.

    Наша країна – це широкі простори, золоті поля, калина, вишні в саду, тополі, родючий чорнозем, гори в хмарах, красиві ріки з краєвидами.

    Саме тому останні дев’ять  років наші воїни захищають суверенітет, територіальну цілісність України, а з 24 лютого - її існування без рашистської нечисті.

     Війна за єдність, незалежність та право українців самим обирати своє майбутнє засвідчує нерозривний зв’язок між поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи світові неподільність української землі та непохитність її нації. Кращі сини нашої Батьківщини щодня ризикують життям заради миру та спокою на рідній землі.

     Ми впевнені в безхмарному завтрашньому дні України. Цей день обов’язково настане, і чим швидше, тим більш свідомо ми працюватимемо сьогодні всі разом на благо Батьківщини і проникатимемося почуттям патріотизму до свого краю та рідної України.

    Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили та наснаги в усіх справах. Нехай упевненість у краще майбутнє окрилює нас на нові звершення в ім’я Соборної Незалежної України.

    Слава Україні!!!

 

З повагою,

міський голова Віталій Гринчук та депутати Узинської міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь