Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щороку 26 квітня в Україні відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та вшановують полеглих учасників ліквідації наслідків аварії

Дата: 26.04.2023 11:56
Кількість переглядів: 183

   Щороку 26 квітня в Україні відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та вшановують полеглих учасників ліквідації наслідків аварії.

   Традиційно Узинська громада разом із усім світом згадує Чорнобильську катастрофу.

   До 37-ї річниці трагедії у закладах освіти та культури громади пройшли інформаційно-просвітницькі заходи: акції, виховні години, кіноперегляди, книжкові виставки, бесіди, екологічні проєкти із захисту довкілля.

   У цей день біля пам’ятного знака «Жертвам чорнобильської трагедії» зібралися представники місцевої влади, організацій та установ, учнівська молодь, ліквідатори аварії, пожежники Узинської 5-ї ДПРЧ, щоб згадати трагічні події квітня 1986 року й вшанувати світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто, ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.

   Трагедія на Чорнобильській АЕС об’єднала все суспільство. Для нас Чорнобиль ніколи не стане минулим. Сьогодні, коли в Україні йде страшна війна, а російський окупант шантажує світ новою ядерною катастрофою, ми знову стоїмо на охороні всього світу!

   Секретар Узинської міської ради Іван Кибенко подякував нашим героям за самовідданість, побажав усім миру, здоров’я, благополуччя та Перемоги над російським ворогом. Колишній пожежник, ліквідатор аварії на ЧАЕС Шевченко Микола Іванович пригадав ті страшні події перших днів катастрофи.

   Лідери учнівського самоврядування ЗЗСО Узинської громади провели акцію з виготовлення білої троянди як символу екологічної чистоти, яку вплели у спільний «Вінок відродження» та поклали до пам’ятного знака героям-чорнобильцям.

   Усі присутні на заході від імені жителів Узинської громади поклали квіти до пам’ятного знака чорнобильцям, схилили голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом, подякували героям, які рятували світ і Україну від атомної катастрофи у 1986 році та новітнім героям, які у 2022 році вчергове запобігли новій катастрофі. Шана і низький уклін усім нашим героям. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

   Вічна вдячність живим і світла пам’ять загиблим!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь