Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Від 1 жовтня виплати субсидій та пільг будуть проводитися сервісними центрами Пенсійного фонду України

Дата: 29.09.2022 16:58
Кількість переглядів: 283

   З першого жовтня виплати житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг проводитимуться сервісними центрами Пенсійного фонду України, що працюють за екстериторіальним принципом. Раніше виплати відбувалися через управління соціального захисту населення. Такі зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій ініціювало Міністерство соціальної політики. А 16 вересня 2022 року Уряд прийняв відповідну постанову. 

   В умовах воєнного стану екстериторіальний принцип дозволить безперебійно надавати соціальну підтримку від держави всім категоріям населення включно з внутрішньо переміщеними особами. Крім того, це надасть змогу централізовано зберігати дані громадян, необхідні для призначення та розрахунку пільг, та не втрачати їх у разі окупації певної території. Адже соціальна підтримка має надходити громадянам вчасно та в повному обсязі незалежно від обставин.

   Перехідний період триватиме до 1 грудня – до того часу прийомом громадян та оформленням документів займатимуться працівники органів соціального захисту.

   Від першого грудня оформити пільги громадяни зможуть не лише у сервісних центрах Пенсійного фонду. Територіальні громади, ЦНАПи і уповноважені органи сільської, селищної, міської ради будуть продовжувати прийом субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги.
Також заяву з необхідними документами можна буде подавати поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики , веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь