Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійне посвідчення

Дата: 12.09.2022 11:01
Кількість переглядів: 102

 

Крокуємо назустріч пенсіонерам

Постановою правління Пенсійного фонду України від 13.11.2017 № 26-1 (зі змінами) затверджено порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії.

Пенсійне посвідчення можна оформити, як в сервісному центрі Пенсійного фонду України, так і за допомогою електронних сервісів.

В електронному вигляді подати заяву на виготовлення пенсійного посвідчення можна:

в особистому кабінеті через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua), в розділі “Щодо пенсійного забезпечення”. Для цього необхідно авторизуватись на вебпорталі за допомогою Дія.Підпис або кваліфікованого електронного підпису (КЕП), або засобами Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA, в т.ч. з використанням технології Bank ID;

за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд” у розділі “До ПФУ – Комунікації до ПФУ – Заява на виготовлення пенсійного посвідчення”.

Якщо пенсіонер являється володільцем пенсійного посвідчення, виданого після 2014 року, то з 31.08.2022 його можна переглянути в додатку ДІЯ. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Пенсійного фонду України та Міністерства цифрової трансформації.

Пенсійне посвідчення одержувача пенсії за віком підтягується в особистий кабінет додатку Дія автоматично. Одержувачам інших видів пенсії необхідно завантажувати посвідчення самостійно.

Пенсіонерам, які отримували пенсійне посвідчення у вигляді книжечки, для можливості користуватися оновленими сервісами, слід замінити пенсійне посвідчення звернувшись до територіального органу Пенсійного фонду України.

Електронне відображення документа має таку ж саму юридичну силу як і пенсійне посвідчення, отримане в Пенсійному фонді України та підтверджує призначення пенсії.

Будьте мобільними, користуйтеся електронними сервісами - це швидко та зручно!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь