Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про намір здійснити зміну (встановлення) тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення

Дата: 24.01.2022 11:59
Кількість переглядів: 937

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ (встановлення) ТАРИФІВ НА ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ВОДОВІДВЕДЕННЯ

       Комунальне підприємство Узинської міської ради «Узинводоканал», на виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни (встановлення) цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130, інформує споживачів про намір встановити тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2022 рік.

    Розрахунки тарифів проведено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  №869 від 01.06.2011  «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».

    На сьогодні діють тарифи на підприємстві, які затверджені рішенням виконавчого комітету Узинської міської ради від 25 березня 2019 року № 19 (дане рішення набуло чинності з 13 квітня 2019 року) у розмірі:

- для населення :

            - водопостачання – 20,08 грн;

            - водовідведення – 17,30 грн;

-для інших споживачів:

            - водопостачання – 21,88 грн;

            - водовідведення – 20,48 грн.

   Рівень відшкодування фактичних витрат діючими тарифами складає:

  • з централізованого водопостачання – 77,4 % ;
  • з централізованого водовідведення – 84,5 %

Актуальність перегляду встановлених тарифів обумовлена наступними об’єктивними причинами:

  • зростанням цін на електроенергію, паливо-мастильні матеріали, реагентів, вартості матеріальних ресурсів та послуги сторонніх організацій.
  • зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та рівня мінімальної заробітної плати, зміною галузевих коефіцієнтів ;
  • зміною обсягів виробництва.

   У зв’язку з цим діючі на підприємстві  тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення не відшкодовують витрати на надання цих послуг, що не дає можливості підприємству дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобовязаннях і оплачувати за спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення.

   Розрахунок планових витрат, що включаються до повної собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення 

Планування витрат КП УМР «Узинводоканал»  здійснено із застосуванням державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм з оплати праці, нормативів витрат з управління та обслуговування виробництва, з урахуванням фактичних даних, техніко-економічних розрахунків, з урахуванням ставок податків, зборів, цін на матеріальні ресурси та послуги на плановий період.

Витрати, об'єктивне нормування яких неможливе, сплановано з урахуванням економічно обґрунтованих витрат за попередній рік, на підставі діючих на підприємстві договорів та кошторисів.

Повна собівартість централізованого водопостачання та централізованого водовідведення ( без ПДВ) становить – 8279,12 тис. грн., в т.ч. :

  • централізоване водопостачання  - 5152,00 тис. грн.;
  • централізоване водовідведення  -  3127,12 тис. грн.

Витрати на електроенергію збільшилися на  84,7 % у зв’язку із збільшенням тарифів на електроенергію. До розрахунку вартості активної електроенергії  прийнято тариф 2 класу за грудень місяць 2021 року (4,35654 грн. без ПДВ). При  цьому заплановані фізичні обсяги (кВт) використання електричної енергії розраховані виходячи з обсягів подачі води, пропускання стічних вод, їх очищення, затверджених норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів. Питома вага її у структурі тарифів становить 18,8 %.

Потреба в реагентах  визначалася відповідно до технологічного регламенту, технологічних схем очищення, що застосовуються на підприємстві , фактичних витрат реагентів у 2021 році виходячи з планового підйому обсягу води. Ціна на реагенти взята згідно договорів на 2021 рік. Знезараження питної води та очищення стічних вод проводиться щодня гіпохлоритом. Питома вага її у структурі тарифів становить 0,34 %

Витрати паливо-мастильних матеріалів зросли на 18,1 % за рахунок збільшення обсягів ремонтних робіт на мережах водопроводу та каналізації. Ціни на паливо-мастильні матеріали, розраховувались на основі фактичних цін.  Питома вага її у структурі тарифів становить 1,8 % .

Розрахунок витрат на оплату праці  розрахований відповідно до Закону України про працю, Закону «Про Державний бюджет України», відповідно змін і доповнень до Галузевої угоди та для забезпечення гарантій оплати праці на підприємстві   мінімальної заробітної плати 6500 грн. на місяць. Питома вага фонду оплати праці у структурі тарифів становить 65,05 % .

Інші витрати зросли на  5,9% у зв’язку з підвищенням вартості послуг зв’язку, банківських послуг, послуг сторонніх організацій. Питома вага її у структурі тарифів становить 14,01 %.

 

Згідно планових розрахунків собівартість становить:

  • на централізоване водопостачання – 23,40 грн. за 1 м. куб.
  • на централізоване водовідведення – 15,16  грн. за 1 м. куб.

   Плановий тариф з ПДВ становить:

  • на централізоване водопостачання – 28,08 грн. за 1 м. куб.
  • на централізоване водовідведення – 18,19  грн. за 1 м. куб.

Порівняльний аналіз діючих тарифів з плановими на 1 куб.м. централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Назва послуги

Діючий

тариф

( з ПДВ )

Плановий тариф       на 2022 рік      

(з ПДВ )

Рівень підвищення тарифів

грн.

грн.

грн.

%

Централізоване водопостачання для населення

20,08

28,08

+8

39,8

Централізоване водопостачання для інших споживачів

21,88

28,08

+6,2

28,3

Централізоване водовідведення для населення

17,30

18,19

+0,89

5,14

Централізоване водовідведення для інших споживачів

20,48

18,19

-2,29

-12,6

   Структура тарифів  на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  наведена за цим посиланням. 

   Зауваження та пропозиції щодо зміни тарифів на централізоване водопостачання та централізоване  водовідведення приймаються у письмовій формі протягом 14 днів з  24 січня до 06 лютого 2022 р. до 17 години, з дня розміщення цього повідомлення у друкованих засобах масової інформації. за поштовою адресою: КП УМР « Узинводоканал », вул. Л. Українки, 20 Б, м. Узин, або електронною адресою: uzinvoda@ukr.net

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь