Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 Вшанування  пам’яті жертв Голодоморів в Узинській громаді

Дата: 27.11.2021 10:15
Кількість переглядів: 553

      Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946– 1947 років.

    Україна внаслідок геноциду 1932–1933 років, масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років втратила мільйони людських життів.

     Нашим спільним обов'язком є гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням.

     В Узинській міській територіальній громаді до Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів відбулися поминальні та інформаційно-просвітницькі заходи. На сторінках соцмереж представлено інформацію про кількість померлих односельчан у роки голодомору, свідчення очевидців  та старі світлини людей, які пережили трагедію вселенського масштабу. Поминальний марафон  «Вшануй пам’ять своїх предків» нагадав усім жителям Узинської громади про трагічні події страшного голоду саме на території нашої громади.  До пам’ятних знаків жертвам Голодомору, які є у кожному селі Узинської громади, поклали квіти,  житні колоски, горнятка з зерном і свічками та хвилиною мовчання вшанували загиблих  односельчан.  У бібліотеках  організовано тематичні виставки літератури  та заходи «Україна пам’ятає – світ визнає». У храмах громади відбулися поминальні Богослужіння.       Лідери учнівського самоврядування на сторінках соцмереж розмістили  інформаційні  відеоролики  «Голодомор у пам’яті народу» та закликали всіх небайдужих долучитися до традиційної  Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

На Центральному кладовищі в місті Узин біля пам’ятного знака  жертвам Голодомору 1933-1932 років  Узинський міський голова Віталій Юрійович Гринчук разом із представниками громадськості запалили свічки пам’яті, поклали квіти та схилили голови в глибокій жалобі за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму, а Отець Михайло УПЦ Святих Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії  відслужив поминальну панахиду за спокій душ усіх невинно убієнних комуністичною владою жертв  голодоморів.

Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі, щоб такого більше не повторилося!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь