Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сплата майнових податків фізичними особами

Дата: 02.06.2021 14:19
Кількість переглядів: 484

      Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській  області нагадує, що згідно Податкового кодексу України (далі ПКУ), до складу майнових податків входять:

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- транспортний податок;

- плата за землю.

   Щороку, до 1 липня, податківці проводять нарахування фізичним особам сум майнових податків та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку за місцем реєстрації платника. Сплатити податок громадяни повинні протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

   Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – сплачується до місцевого бюджету. Платниками є власники житлової та/ або нежитлової нерухомості.

   Проте, власникам житлової нерухомості фізичним особам ПКУ передбачені пільги. База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі її часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

- для квартири/квартир (незалежно від їх кількості) - на 60 кв. метрів;

- для житлового будинку (незалежно від їх кількості) - на 120 кв. метрів;

- у разі одночасного перебування у власності платника податків квартири та житлового будинку, в тому числі їх частин, - на 180 кв. метрів.

   Об’єктом оподаткування транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

  Плата за землю – це обов’язковий платіж, який також сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Разом з тим, ставки податку та пільги встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад,

   Фізичні особи - платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації), а щодо плати за землю – за місцем знаходження земельної ділянки, для проведення звірки даних.

   При виявленні розбіжностей контролюючим органом буде зроблений перерахунок податку на підставі оригіналів відповідних документів, наданих платником податків: документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування; на перехід права власності; на користування пільгою. Після проведення перерахунку суми податку надсилається (вручається) нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській  області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь