Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 14.05.2021 10:45
Кількість переглядів: 395

Прес-реліз від 14.05.2021 р.

В управлінні відбулася відеоконференція з питань надання медичних та соціальних послуг

   Сьогодні, 14 травня, в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області відбулася відеоконференція в Zoom з в. о. начальників відділень та спеціалістами медичних та соціальних послуг.

   Під час відеоконференції розглянуто питання забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань лікуванням, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації. Також, обговорене одне із пріоритетних завдань Фонду - забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України та наголошено на підвищенні реалізації права працюючих на реабілітаційне лікування після перенесених захворювань і травм.

   Право на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду мають застраховані, тобто працюючі особи, а також члени сімей застрахованих осіб – це діти у супроводі батьків, опікунів або піклувальників.

   Застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на стаціонарному лікуванні.

   Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися до санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

   Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

   Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування оприлюднено на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування України.

   Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.

Крім того, в ході відеоконференції звернуто увагу на необхідності ефективного та раціонального використання коштів на забезпечення медичними та соціальними послугами застрахованих осіб та потерпілих на виробництві в межах затверджених кошторисів відділень та управління.

 

12.05.2021

Робочі органи Фонду посилять роботу з реалізації прав працюючих і потерпілих на медико-соціальні послуги

   Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в областях і місті Києві посилять соціальний захист застрахованих осіб. Зокрема, управлінням надано рекомендації щодо підвищення ефективності реалізації права працюючих на реабілітаційне лікування після перенесених захворювань і травм. Про це повідомила пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

   Це, а також інші питання надання медико-соціальних послуг за кошти Фонду обговорили на селекторній нараді. Участь у заході взяли начальник управління медичних та соціальних послуг виконавчої дирекції ФССУ Олена Пухка, заступники начальника управління Любов Лисенко і Сергій Слєпєнков, керівники та фахівці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях і місті Києві.

   Нагадаємо, направлення на реабілітацію за кошти ФССУ відбувається зі стаціонару закладу охорони здоров’я. Для проходження реабілітаційного лікування за кошти Фонду ЛКК закладу охорони здоров’я має оформити висновок щодо потреби хворого в подальшому реабілітаційному лікуванні та поінформувати робочий орган Фонду про наявність на лікуванні такої застрахованої особи.

   На нараді було розглянуто актуальні питання забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань лікуванням, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації.

   Управління виконавчої дирекції Фонду здійснили обмін досвідом і отримали практичні рекомендації щодо забезпечення працюючих українців, а також потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань медичними і соціальними послугами.

   Крім того, учасникам заходу надано практичні рекомендації щодо подальшої роботи із забезпечення ефективного та раціонального використання коштів у межах затверджених кошторисів, надання потерпілим на виробництві необхідної медико-соціальної допомоги. Розглянуто зміни, внесені до порядку забезпечення потерпілих необхідними видами доглядів та додатковим харчуванням.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь