Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

  Пам’ять вічно жива!

Дата: 09.05.2021 10:00
Кількість переглядів: 525

    8-9 травня  2021 року Україна відзначає День пам’яті та примирення і 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Більше п’яти тисяч жителів Узинської громади пішли на фронт, з них загинуло  3225  воїнів-земляків.

   З нагоди Дня пам’яті та примирення,  Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Узинській громаді організовано покладання квітів до обелісків, пам’ятних знаків, братських могил.   Узинський міський голова Віталій Гринчук,  старости сіл,  депутати, представники громадськості, трудових колективів поклали квіти до обелісків і вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Цьогоріч  урочистості відбуваються під символічним гаслом –  «1939 – 1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».  Лідери учнівського самоврядування підготували відеоролик, у якому нагадали кожному з нас, якою ціною наші прадіди здобули перемогу

   У рамках заходів до 76-ої річниці  Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні представники Узинської міської ради та соціальних служб відвідали родини ветеранів, сивочолих свідків історії, які проживають на території Узинської міської територіальної громади.  Вони  висловили шану і повагу, подякували за мужність та самопожертву, побажали здоров’я,  миру і злагоди, щастя, довголіття та Господнього благословення.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Працівники закладів культури Узинської громади у рамках фотопроєкту «Територія пам’яті»  на сторінках соцмереж  розмістили  інформаційні матеріали про обеліски, братські могили, пам’ятні знаки, які встановлені на території  сіл, розповіли про героїв-односельців.

    Запрошуємо всіх до онлайн-відвідин заходів до  Дня пам’яті та примирення і 76-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Просимо молодь  допомогти своїм дідусям, бабусям, прадідусям і прабабусям, родичам похилого віку стати глядачами цих інформаційних матеріалів.

   На жаль, і в цьому році в зв’язку з карантинними обмеженнями традиційні заходи із покладанням квітів проходять без масового скупчення людей. Вбережіть себе та своїх близьких, друзів, знайомих від небезпечного вірусу, який вже забрав мільйони життів у світі. Залишайтеся вдома!

Вічна і світла пам’ять героям!

 З Днем примирення!

 З Днем Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь