Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 22.04.2021 16:02
Кількість переглядів: 567

Прес-реліз від 19.04.2021 р.

 

Георгій Галиць зажадав від керівників відділень не проявляти байдужість при розгляді звернень громадян

 

Під час відеоконференції з в.о. начальників відділень та страховими експертами з охорони праці 19 квітня в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць відзначив, що останнім часом до управління надходять звернення та скарги на дії керівників відділень щодо невиконання/неналежного виконання ними посадових обов’язків, порушень вимог чинного законодавства.

Г. Галиць звернув увагу, що керівники відділень несуть персональну відповідальність за результати діяльності відділення, забезпечують його безперебійну роботу, дотримання законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на адміністративній території, яка закріплена за відділенням, забезпечують виконання завдань управління.

За його словами, в.о. начальників відділень мають сумлінно, компетентно, результативно і відповідально виконувати свої посадові обов’язки, запобігати виникненню конфліктів у стосунках з громадянами, та підлеглими, з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів громадян, об’єднань громадян, інших юридичних осіб, не проявляти свавілля чи байдужість при розгляді їх звернень, пропозицій, скарг тощо. Як приклад, керівник обласного управління навів випадок неналежного і несвоєчасного реагування на розслідування  гострого респіраторного захворювання на COVID-19 лікаря-хірурга Боярської лікарні інтенсивного лікування Євгена Бакуновського. «Невчасне та неякісне втручання Києво-Святошинського відділення у цю справу, неналежна співпраця з іншими учасниками розслідування, відсутність належного інформування потерпілого та його родини призвели до скарг людей на бездіяльність Фонду, вивели проблему на парламентський рівень, що в кінцевому результаті призвело до суттєвих іміджевих втрат, хоч не одні лише працівники ФСС не найкраще виконали свою роботу», - сказав Г. Галиць.

Керівник обласного управління поставив завдання відділенням активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед страхувальників, потерпілих, членів їх сімей та надавати їм всебічну підтримку і допомогу в розслідуванні гострих профзахворювань та складанні актів Н-1/П, а також в отриманні документів, необхідних для проведення виплат ще під час розслідування гострого профзахворювання медиків та осіб, які мають право на виплати в разі їх смерті.

 

Прес-реліз від 19.04.2021 р.

 

Г. Галиць: Головне завдання страхового експерта з охорони праці – якнайшвидше і якісніше скласти акт розслідування, затвердити його та надати потерпілому для отримання виплат

 

Основне задання, яке стоїть перед Фондом та страховим експертом з охорони праці у складі комісії з розслідування нещасного випадку – забезпечити якнайшвидше і якісніше складання акта розслідування гострого професійного захворювання за формою Н-1, його затвердження та надання потерпілій особі для отримання страхових виплат. На цьому наголосив в. о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць під час відеоконференції 19 квітня з керівниками відділень та страховими експертами з охорони праці. «Для цього необхідно здійснювати постійний контроль за своєчасністю, об’єктивністю розслідувань, підготовкою матеріалів і веденням обліку випадків», - додав начальник обласного управління.

Станом на 16 квітня цього року до управління надійшло від медичних закладів Київщини 1919 повідомлень (40 – із смертельним наслідком) про випадки гострих професійних захворювань на COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних захворювань в умовах підвищеного ризику зараження збудником інфекційної хвороби (коронавірус SARS-CoV-2). Утворено 1914 комісій з розслідування за участю представників Фонду. Кількість завершених розслідувань – 1614 (84,3%), з яких визнано страховими – 803 (49,8%).

Співвідношення завершених розслідувань до кількості отриманих повідомлень по управлінню – 85,2%. Разом з тим, за даними з ЄІАС не завершено розслідування 234 випадків (12,2%) від загальної кількості утворених комісій. Найбільша кількість незавершених розслідувань у страхувальників, які зареєстровані у відділенні м. Біла Церква та Ірпінському відділенні – це 73% від загальної кількості незавершених розслідувань. Найдовша тривалість розслідування випадків гострого профзахворювання у таких лікарнях: КНП «Білоцерківська міська лікарня №1», КНП «Білоцерківська міська лікарня №2», КНП «Білоцерківська міська лікарня №3» та КНП «Макарівська центральна районна лікарня». Не завершено розслідування жодного з 10 випадків гострого профзахворювання у КНП «Славутицька міська лікарня».

«Ми розуміємо в яких умовах працюють медичні заклади, але відсутність злагодженої роботи всіх учасників розслідування нещасних випадків не дасть потрібного результату», - сказав керівник управління.

Георгій Галиць доручив керівникам відділень заповнити вакансії страхових експертів з охорони праці та підключати страхових експертів, які мають менше навантаження, до роботи інших відділень.

 

Прес-реліз від 20.04.2021 р.

 

У I кварталі управління соцстраху Київщини прийняло на фінансування декретні на суму 47,1 млн. гривень

 

За оперативними підсумками І кварталу 2021 року відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області прийняли на оплату лікарняні листки, видані у зв’язку із вагітністю та пологами, на суму 47,1 млн. гривень. Допомоги нараховано для майже 1,5 тис. працюючих жінок Київщини.

Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.

Зверніть увагу, дата фінансування декретної допомоги прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів працівнику. Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі управління Фонду https://t.me/socialfundkr.

Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Тривалість страхового стажу при цьому не враховується. Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді. Крім того, жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

 

 

Прес-реліз від 20.04.2021 р.

 

Управління соцстраху Київщини направило 15 млн грн на підвищені щомісячні страхові виплати потерпілим та їх родинам

 

Фонд соціального страхування України 19 квітня завершив фінансування щомісячних страхових виплат за березень. Страхові виплати було профінансовано у збільшеному розмірі відповідно до проведеного з 1 березня цього року перерахунку на 11%.

Загалом на щомісячні виплати за березень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області направило 15 млн гривень, зокрема для здійснення перерахунку додатково було направлено 1,5 млн грн. Нагадаємо, виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

У результаті проведеного перерахунку розмір щомісячних страхових виплат у середньому зріс на 342,15 гривні.

Підвищені виплати отримали 4,3 тис. потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві і профзахворювань, а також члени їх родин у разі смерті потерпілих.

Нагадаємо, щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності. Також зазначені виплати фінансуються для осіб, які мають право на виплати в разі смерті потерпілого.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь