Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 08.04.2021 14:37
Кількість переглядів: 580

 

Прес-реліз від 06.04.2021 р.

 

За перший квартал 2021 року до відділень та управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області звернулося понад 560 осіб

 

У першому кварталі 2021 року до районних (міських) відділень та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області усно та письмово звернулося 564 особи. Із загальної кількості зареєстровано 127 письмових звернень та 437 - під час особистого прийому.

Більшість звернень стосується питань виплати по листках непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання - 216 звернень, тобто 38,3% від загальної кількості. На другому місці – інші питання – 112 звернень або 19,9%. На третьому місці – виплата заборгованості зі страхових виплат та матеріального забезпечення - 62 звернення або 11%.

З метою оперативного задоволення законних вимог заявників, адресного вирішення порушених питань громадян в управлінні та відділеннях проводилися особисті прийоми потерпілих та страхувальників керівництвом управління, відділень та начальниками відділів.

Графіки прийому громадян розміщені на стендах інформаційних куточків з питань роботи із зверненнями громадян в усіх відокремлених підрозділах та їх представництвах, органах місцевої влади, об’єднаних територіальних громад. Визначено відповідальних працівників за цей напрямок роботи. Питання щодо стану роботи зі зверненнями громадян є пріоритетними і постійно аналізуються. Всі звернення розглянуто своєчасно, заявникам надано роз'яснення відповідно до вимог чинного законодавства.

В управлінні та відділеннях посилено контроль за своєчасним та об'єктивним розглядом звернень громадян. Налагоджено та регламентовано співпрацю з територіальними органами центральних органів виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями.

Разом з тим, нагадуємо, що з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та вжиття заходів упередження зараження цією хворобою в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області запроваджено дистанційну форму проведення прийому громадян засобами телефонного та електронного зв’язку. Прийом громадян здійснюється в управлінні за телефонами «гарячої лінії»: 0-800-507-709; (044) 403-82-30, е-mail: kr@fssu.gov.ua.

 

 

Прес-реліз від 08.04.2021 р.

 

За перший квартал фахівці управління соцстраху Київщини перевірили майже 1,9 тис. лікарняних. Кожен п’ятий лікарняний виданий з порушеннями

 

Фахівцями відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області у І кварталі 2021 року під час планових та позапланових перевірок закладів охорони здоров’я перевірено 929 листків непрацездатності та 965 листків непрацездатності під час перевірок страхувальників з питань обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам.

При здійсненні перевірок закладів охорони здоров’я виявлено: 48 необґрунтовано виданих листків непрацездатності (5,2%), 152 листки непрацездатності виданих з порушеннями Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, або 16,4% від загальної кількості перевірених лікарняних.

За результатами перевірок страхувальників встановлено, що 212 листків непрацездатності видано з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, а це більше, ніж кожен п’ятий листок непрацездатності (21,9%) від загальної кількості перевірених.

За результатами перевірок закладів охорони здоров’я Київської області по необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності Фонду відшкодовано 7 644,52 грн. та попереджено виплат на суму 30 375,03 грн.

 

 

Прес-реліз від 08.04.2021 р.

 

На обліку в управлінні соцстраху Київщини перебуває майже 179 тис. страхувальників

 

Станом на 1 квітня цього року в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області на обліку перебуває 178,96 тис. страхувальників, в тому числі: 75,51 тис. (42,2%) - юридичних осіб; 18,85 тис. (10,5%) - фізичних осіб, які використовують найману працю; 84,55 тис. (47,27%) - фізичні особи, які не являються роботодавцями, добровільно застраховані особи та фермерські господарства – 0,05 тис.(0,03%).

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість страхувальників збільшилась на 3%, кількість юридичних осіб збільшилась 4%, кількість роботодавців серед фізичних осіб зменшилась на 1,8%, збільшилась кількість ФОП без найманої праці на 3,5%, фермерських господарств збільшились на 6%.

З початку року на доходний рахунок управління надійшло 956,52 тис. грн., з них: неправомірно витрачених коштів за результатами перевірок – 607,3 тис. грн., фінансових санкцій за недотримання законодавства про соціальне страхування – 304,29 тис. грн., адміністративних штрафів – 29,6 тис. грн., заборгованість минулих років по страхових внесках – 6,2 тис. грн., претензії за необґрунтовано видані листки непрацездатності – 7,6 тис. грн. та інші надходження.

Значну суму недоїмки зі сплати страхових внесків до Фонду по управлінню виконавчої дирекції Фонду у Київській області станом на 01 квітня 2021 року мають наступні страхувальники: ЗАТ «Переяслав - Хмельницький хлібозавод», ВАТ «Згурівський бурякорадгосп», Миронівське будівельно-монтажне управління, ВАТ «Ремонтно-будівельне управління», ДП «Сільськогосподарське підприємство «Нива», ВАТ «Фастів-авто».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь