Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкова інформує.

Дата: 24.03.2021 11:45
Кількість переглядів: 651

Про порядок подання майнової декларації під час «гарячої лінії» на Білоцерківщині

 

Днями, у Білоцерківській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Застосування електронних сервісів ДПС. Порядок подання майнової декларації». На запитання платників податків відповідала  начальниця Наталія Коновал. Надаємо відповіді на декілька із них.

Питання: Який порядок подання податкової звітності, зокрема декларації про майновий стан та доходи з використанням кваліфікованого електронного підпису?

Відповідь: Для користування приватною частиною Електронного кабінету платнику податку необхідно отримати КЕП для самозайнятих, фізичних або юридичних осіб в Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Після авторизації отримується доступ до приватної частини ЕК в частині податкової інформації відповідної особи. За допомогою режиму меню Введення звітності користувач ЕК створює, редагує, підписує та надсилає податкову, пенсійну  та статистичну звітність. В панелі інструментів режиму необхідно обрати необхідний документ та натисканням лівої клавіші миші створити відповідну форму. Обов’язково, в полях Регіон та Район  обираємо відповідний територіальний орган ДПС (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації), та натискаємо кнопку Створити. Перед накладанням КЕП на документ, обов’язково здійснити перевірку та звернути увагу щоб  в полі Статус стояла відмітка документ перевірено, помилок нема. Далі натискаємо кнопку Підписати, у вікні підпису обираємо ключ і вказуємо пароль ключа відповідної посадової особи, зчитуємо ключ кнопкою Зчитати та підписуємо документ кнопкою Підписати та надсилаємо до Державної податкової служби за допомогою кнопки Відправити.

Питання: Чи можна за допомогою електронних сервісів ДПС дізнатися інформацію про свого бізнес-партнера?

Відповідь: Так, можна, в цьому допоможе сервіс “Дізнайся більше про свого бізнес-партнера”, який розміщено на головній сторінці вебпорталу за посиланням: https://tax.gov.ua/businesspartner де Ви зможете оцінити податкові ризики діяльності з партнером по бізнесу, який можливо не є платником ПДВ, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою.

Питання: Яку декларацію необхідно подати з метою отримання податкової знижки?

Відповідь: З 1 січня 2020 року податкова декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою з урахуванням змін, внесених наказом МФУ від 25.04.2019 р. № 177. У новій формі податкової декларації для платників податків, які декларують право на податкову знижку, введено окрему позначку у розділі категорія платника, у зв’язку з тим, що такі платники мають окремий граничний строк подання податкової декларації — по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. Крім того, у новій формі декларації передбачено окремий додаток Ф3, в якому і здійснюється розрахунок суми податку, на яку зменшується податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку із використанням права на податкову знижку.

В електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

  Білоцерківська ДПІ

ГУ ДПС у Київській області

 

Онлайн- зустріч податківців Білоцерківщини та бізнесу

 

В рамках проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, детінізації заробітної плати та використання РРО/програмних РРО платниками податків, начальницею Білоцерківської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Наталею Коновал проведено онлайн-зустріч із ТОВ Білоцерківський завод «Трібо».

На початку заходу, Наталія Коновал повідомила про готовність служби працювати у новому форматі сервісного обслуговування платників та надання адміністративних послуг. Ознайомила присутніх із основними видами доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та термінах подання декларації про майновий стан і доходи. Наголосила на неприпустимості виплат найманим працівникам заробітної плати у «конверті». Окреслила основні етапи запровадження РРО /ПРРО протягом 2021 – 2022 років та сферу їх застосування.

Започаткування зустрічей, в онлайн - форматі, – є одним із важливих напрямів комунікації з представниками бізнесу та надання їм кваліфікованих відповідей на актуальні запитання щодо застосування податкового законодавства.

  Білоцерківська ДПІ

ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь