Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Гаряча лінія» з Ольгою Шульгою: Зміни по оподаткуванню податком на прибуток з 1 січня 2021 року

Дата: 11.03.2021 16:35
Кількість переглядів: 618

  Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» відбувся днями у територіальному підрозділі ГУ ДПС у Київській області на тему: «Зміни по оподаткуванню податком на прибуток з 1 січня 2021 року».

На запитання платників податків відповідала  начальниця  Білоцерківського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків  Ольга Шульга.

Під час сеансу телефонного зв’язку платники цікавилися змінами по оподаткуванню податком на прибуток, внесеними Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»,  а саме:

  1. Питання: Яка сума  використовується при визначенні основного засобу та які зміни по нарахуванню амортизаційних нарахувань відбулись з 01.01.2021 року ?

Відповідь: З 01.01.2021 року сума, яка використовується при визначенні основного засобу збільшується з 6 тис. грн до 20 тис. грн (пп. 14.1.138 ПКУ) та запроваджується прискорена амортизація основних засобів на період 2020-2030 р.р.

  1. Питання: Яка межа встановлена по розміру отриманого доходу, коли об’єкт оподаткування податку на прибуток підприємств можна не коригувати на фінансові різниці?

Відповідь: Межа збільшується з 20 млн грн до 40 млн грн доходу підприємств до якої можна не коригувати на фінансові різниці,які збільшують чи зменшують  фінансовий результат до оподаткування податком на прибуток.

  1. Питання: Які саме вводяться нові різниці, які збільшують фінансовий результат до оподаткування ?

Відповідь: Вводяться нові різниці, які збільшують фінансовий результат до оподаткування щодо сум:

  • 30 відсотків вартості товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг (крім операцій, визнаних контрольованими відповідно до статті 39 цього Кодексу), реалізованих на користь нерезидентів, які входять до переліку держав (територій) низькоподаткових юрисдикцій;
  • частини скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії, пропорційної частці, якою володіє або яку контролює юридична особа, що обчислюється відповідно до правил, визначених статтею 392 Кодексу;

- витрат, понесених платником податків на користь нерезидентів, якщо такі операції не мають ділової мети;

- уточнюються та доповнюються різниці, які застосовуються для збільшення фінансового результату до оподаткування, щодо сум штрафів, пені, нарахованих контролюючими органами та іншими органами державної влади за порушення вимог законодавства;

- уточнюється порядок та особливості оподаткування нерезидентів в частині доповнення переліку доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України, які підлягають оподаткуванню, зокрема:  

прибутком від здійснення операцій з продажу або іншого відчуження акцій, корпоративних прав, часток в іноземних компаніях, організаціях, утворених відповідно до законодавства інших держав, крім тих, що знаходяться в обігу на фондовій біржі;

доходами від відчуження прав нерезидента на видобуток та розробку родовищ корисних копалин, мінеральних джерел та інших природних ресурсів, розташованих на території України.

  1. Питання: Чи змінились критерії належності платника податків до великих платників?

 Відповідь: Так, якщо до 01.01.2021 під визначення великого платника  підпадали підприємства, що сплачували 1 млн ЄВРО податкових  та митних платежів, то з 1 січня 2021 року цей критерій змінений , а саме - сплата виключно податкових платежів - 1,5 млн ЄВРО .

Білоцерківський відділ камеральних

перевірок управління з питань виявлення

та опрацювання податкових ризиків

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь