Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка в Узинській громаді

Дата: 09.03.2021 16:19
Кількість переглядів: 712

       У перші березневі дні ми святкуємо день народження  великого сина нашого народу, національного пророка, невмирущого генія слова,  народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра  -  Т.Г. Шевченка.

   До 207-річниці з дня народження геніального поета у закладах освіти та культури Узинської громади проведено інформаційно-просвітницькі та мистецькі заходи:  літературні свята, мистецькі вітальні, літературно-поетичні години, книжкові виставки. Лідери учнівського самоврядування відзняли відеосюжет про те, чи знають жителі Узинської громади творчість Тараса Шевченка.

    Усі заходи висвітлювалися на сторінках соцмереж.

   Також із  5 лютого по 7 березня в освітніх закладах громади проходив конкурс читців поезії Кобзаря «Тараса думки будуть жити віки».  Актуальність Шевченкового слова, його ідеї гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднало усіх читців-декламаторів. 

   197 учасників конкурсу взяли участь у І етапі поетичних змагань. Переможці І етапу ( а це 32 учасники)  представили на розсуд журі ІІ етапу  відеовиконання творів  Шевченка ( з них 9 кращих  взяли участь в онлайн-голосуванні). У результаті - у старшій віковій категорії перемога дісталася  Булці Анні, учениці Узинської ЗОШ №1 (49 голосів),   у середній віковій категорії переміг  Клімук Олександр, учень Узинської ЗОШ №2 (111 голосів), у молодшій віковій категорії здобула перемогу Тинянко Поліна, учениця НВК «Узинська гімназія» (238 голосів).   Усі учасники конкурсу продемонстрували мистецтво живого слова, майстерне виконання творів Тараса Шевченка.

   Усі переможці конкурсу були відзначені дипломами та нагородними сертифікатами біля погруддя Т. Шевченка 9 березня 2021 року. У заході взяли участь очільник громади В.Ю. Гринчук, депутати Узинської міської ради, представники громадськості. Міський голова привітав присутніх зі святом й зазначив, що  Великий Кобзар  завжди буде символом України для всіх наступних поколінь. Учасники заходу поклали квіти до погруддя Великого Кобзаря і вшанували пам’ять видатного українського письменника хвилиною мовчання.

   Тарас Григорович Шевченко – це не просто ім’я людини, а це символ надзвичайної любові до  рідного краю, символ волелюбності, сміливості й честі. Його ім’я стало частинкою української душі.

   Захід відбувся з урахуванням усіх протиепідемічних рекомендацій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь