Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДХОДИ - ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ! У центрі уваги – епізоотичне благополуччя міста Білої Церкви та Білоцерківського району!

Дата: 01.03.2021 15:24
Кількість переглядів: 862

    У зв’язку з складною ситуацією, яка склалась з побічними продуктами тваринного походження, що не призначені для споживання людиною в Україні, з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та недопущення занесення африканської чуми свиней (далі - АЧС), сибірки на територію м. Біла Церква та Білоцерківського району, Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі - Білоцерківське міськрайонне управління) рекомендує операторам ринку, які займаються розведенням, утриманням, полюванням або первинним виробництвом поголів’я свиней та ВРХ посилити заходи з профілактики по поводженню з побічними продуктами тваринного походження отриманих під час забою тварин та у разі потреби привести їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

   Білоцерківським міськрайонним управління ініційовано позачергове спільне засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій  при Білоцерківській міській раді та Білоцерківській райдержадміністрації, яке відбулося 26 лютого 2021 року. при Білоцерківській міській раді та Білоцерківській райдержадміністрації, яке відбулося 26 лютого 2021 року.

   Відповідно до порядку денного, під час засідання комісії було заслухано ряд питань, а саме про заходи профілактики африканської чуми свиней, сказу м’ясоїдних, грипу птиці та про стан дотримання законодавства у галузі поводження із побічними продуктами тваринного походження на території об’єднаних територіальних громад району.

   На території Київської області нараховується більше чотирьохсот суб'єктів господарювання, що можуть утворювати відходи тваринного походження (тваринницькі ферми, птахогосподарства, забійні підприємства та ін.). Питання наявності несанкціонованих і неконтрольованих сміттєзвалищ, у т. ч. із побічними продуктами тваринного походження, може призвести до розповсюдженню інфекційних хвороб (АЧС, сибірки), збільшенню кількості безпритульних тварин тощо.

   Білоцерківське міськрайонне управління інформує додатково, що дане питання регулюється Законом України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» (далі - Закон) №287-VIII від 07.04.2015, який набрав чинності 19.10.2016 року.

   Закон визначає організаційні та правові засади діяльності фізичних та юридичних осіб, пов’язаної з утворенням, збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною, продуктів оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною.

   Враховуючи вищевикладене за результатами проведеного позачергового спільного засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, операторам ринку, які здійснюють діяльність на території м. Біла Церква та Білоцерківського району пов’язану з утворенням, збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною слід належно організувати роботу своїх підприємств відповідно до чинного законодавства, а органам місцевого самоврядування — вживати дієвих заходів щодо недопущення утворення несанкціонованих і неконтрольованих звалищ побічних продуктів тваринного походження на ввіреній території.

   Також дано доручення Білоцерківському районному управлінню поліції ГУ НП в Київській області спільно з органами місцевого самоврядування вживати заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі домашніми тваринами та м’ясопродуктами, ліквідації діяльності так званих «сірих» боєнь.

    Забезпечити територіальним громадам ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ побічних продуктів тваринного походження (у т. ч. адміністративних межах їх розташування) та належне облаштування місць захоронення побічних продуктів тваринного походження (у т.ч. біотермічні ями, худобомогильники).

Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь