Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 25 лютого  - 150 років від дня народження Лесі  Українки

Дата: 25.02.2021 16:31
Кількість переглядів: 507

    Поетеса, драматург-новатор, публіцист, критик, громадський діяч – це лише незначний перелік характеристик Лесі Українки.  Її життя стало прикладом боротьби, а її зброя  - це слово, яке й зараз є актуальним.

    Враховуючи вагомий внесок Лариси Петрівни Косач у розвиток української літератури,  у культурне та суспільно-політичне життя України, на виконання указу Президента України Володимира Зеленського від 29 січня 2021року №32/2021 «Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки»  у закладах освіти та культури Узинської міської територіальної громади організовано та проведено тематичні заходи, присвячені життю та діяльності видатної українки.

   У бібліотечних закладах Узинської громади для читачів  книгозбірень підготовлено книжкові онлайн -виставки, створено тематичні полиці, організовано години-присвяти, що висвітлюють життя і творчість Лесі Українки.

   У закладах освіти і культури відбулися тематичні виховні години та інормаційно-просвітницькі заходи: конференції, лекції, бесіди, літературно-музичні композиції, віртуальні ігри, читання поезії Л.Українки, театралізовані ігрові постановки, поетичні флешмоби,  ліпсінг «Сучасне виконання пісень на слова Лесі Українки», літературні вітальні, віртуальні екскурсії. ( Усі проведені заходи висвітлюються на сторінках соцмереж) .

    Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу до життя і праці! 

   Фото без опису

           



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь