Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 22.01.2021 14:48
Кількість переглядів: 278

Прес-реліз від 06.01.2021 р.

За підсумками року управління соцстраху Київщини профінансувало 207,3 млн гривень допомог по вагітності та пологах          

За оперативними підсумками 2020 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області профінансувало 207,3 млн гривень допомог по вагітності та пологах. Це майже на 25,2 млн гривень більше, ніж упродовж 2019 року. Фінансування здійснюється Фондом у повному обсязі.

Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.

У загальних випадках тривалість відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Тривалість страхового стажу при цьому не враховується.

Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Слідкувати за станом фінансування декретних виплат можна на телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund. Дата фінансування прямо залежить від дати подання до Фонду заяви-розрахунку на виплату допомоги роботодавцем – після того, як в телеграм-каналі ФССУ з’явиться повідомлення щодо фінансування потрібної дати, кошти надійдуть на рахунок роботодавця упродовж декількох банківських днів.

Прес-реліз від 13.01.2021 р.

За 2020 рік витрати на всі види допомог склали 721 млн. гривень

За оперативними даними, витрати на всі види допомоги (тимчасова непрацездатність, вагітність та пологи, поховання) по Київській області за 2020 рік склали 721 млн. грн.

А саме:

- по тимчасовій непрацездатності – 511,1 млн. грн. (70,9% до всіх видів допомог);

- по вагітності та пологах – 204,2 млн. грн. (28,3% до всіх видів допомог);

- на поховання – 2,2 млн. грн.(0,3 % до всіх видів допомог);

- по ізоляції від COVID-19 – 3,5 млн. грн. (0,5 % до всіх видів допомог).

 

Прес-реліз від 20.01.2021 р.

Роз’яснення щодо оплати лікарняних хворим на Covid-19, які як контактні перебували на лікарняному

Як інформує управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області допомога по тимчасовій втраті працездатності, яка викликана ізоляцією від коронавірусної хвороби, надається Фондом соціального страхування на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11».

Для відкриття листка непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19» застрахована особа, яка має покази до самоізоляції (тобто документ, що підтверджує факт контакту з хворою або ковід-позитивною особою, а саме довідка з територіального лабораторного центу МОЗ або екстрене повідомлення закладу охорони здоров’я щодо реєстрації випадку коронавірусної хвороби та переліку контактних осіб або наказу підприємства/організації про затвердження списку контактних осіб (по роботі), має звернутись до свого сімейного лікаря як особисто так і в телефонному режимі. На сьогодні врегульована можливість відкриття листків непрацездатності дистанційно, тож працівник не має потреби йти до лікарні. Також за допомогою засобів електронного зв’язку або безконтактно роботодавець може подати заяву-розрахунок, за якою Фонд здійснює фінансування.

Період тимчасової непрацездатності при ізоляції від COVID-19 -11 не може перевищувати 14 календарних днів від дати останнього контакту з хворою чи ковід-позитивною особою.

Нагадаємо, усі застраховані особи мають право на компенсацію від Фонду соціального страхування України втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19.

Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, яка викликана ізоляцією від коронавірусної хвороби, становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості страхового стажу. Водночас, для медичних працівників ФССУ компенсує втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу.

Фонд соціального страхування України компенсує застрахованим особам втрачений заробіток за весь час лікування або ізоляції від коронавірусної хвороби, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші п’ять днів фінансує роботодавець).

Станом на 20 січня цього року, у разі підтвердженого діагнозу COVID-19 або потреби в оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції від COVID-19 - 11, відповідні листки непрацездатності не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 15 днів.

Такі зміни внесено наказом МОЗ України від 11.11.2020 №2593 «Про затвердження Змін до Порядку надання первинної медичної допомоги та Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян». Документ набув чинності 22.12.2020.

Відповідно до оновлених положень, починаючи з 22 грудня та на період дії карантину, лікуючий лікар в амбулаторно-поліклінічних закладах може видавати листок непрацездатності особисто на строк, необхідний для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою у відповідності до галузевих стандартів у сфері охорони здоровя або завершення самоізоляції (але не більше 14 календаних днів). Раніше продовження лікарняного листка на строк понад 10 днів  проводилось лікуючим лікарем спільно із завідувачем відділення і до 30 днів  – з ЛКК.

Зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, було погоджено виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України з метою спрощення процедури видачі і пришвидшення виплат допомог по тимчасовій втраті працездатності. Нововведення має на меті зменшити кількість контактів хворих із медичними працівниками при продовженні листків непрацездатності.

 

Прес-реліз від 22.01.2021 р.

Надання медичних та соціальних послуг у 2020 році

У 2020 році медичними та соціальними послугами управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області забезпечило 310 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на загальну суму 8152,0 тис. гривень. Про це інформує відділ медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

У закладах охорони здоров’я проліковано 84 потерпілих на загальну суму 1079,2 тис. гривень. Крім того, 64 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 526,6 тис. гривень.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, які діяли на території України з 18 квітня 2020 року через спалах гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, укладання договорів про відшкодування Фондом санаторно-курортним закладам витрат за надані послуги із санаторно-курортного лікування потерпілих та послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів було тимчасово призупинено. Відтак санаторно-курортним лікуванням забезпечено лише 8 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва на загальну суму 86,7 тис. гривень.

Відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13 липня 2017 року №39, в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм проліковано 43 застрахованих осіб на суму 497,2 тис. гривень.

Протягом минулого року за рахунок коштів Фонду управління забезпечило технічними та іншими засобами реабілітації 91 потерпілого на суму 1768,2 тис. гривень.

У 2020 році витрати на придбання спеціальних засобів пересування (коляски) склали 145,4 тис. гривень, якими забезпечено 10 потерпілих на виробництві. Одного потерпілого забезпечено слуховим апаратом.

Особливу статтю видатків Фонду соціального страхування України становлять виплати на необхідні види догляду за особами з інвалідністю.

За звітний період особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань отримали виплати на додаткові види допомог (відповідно висновку МСЕК) на загальну суму 4499,1 тис. грн., а саме:

- спеціальний медичний догляд - 23 потерпілих на суму 1207,5 тис. грн.;

- постійний сторонній догляд - 83 потерпілих на суму 2211,2 тис. грн.;

- побутове обслуговування - 81 потерпілому виплачено 1 080,4 тис. гривень.

У 2020 році 91 потерпілому виплачена компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю у розмірі 35,1 тис. гривень.

Не залишаються поза увагою потерпілі, які переміщуються з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України. У 2020 році 36 потерпілих внутрішньо переміщених осіб забезпечені управлінням медико-соціальними послугами на суму 991,7 тис. гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь