Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійний фонд інформує

Дата: 15.12.2020 15:11
Кількість переглядів: 341

     Конституцією України забезпечено право громадянам на соціальний захист. Це право гарантується загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків громадян, підприємств, установ і організацій.

    Дотримання фінансової дисципліни щодо сплати внесків до Пенсійного фонду України безпосередньо впливає на розмір пенсій майбутніх пенсіонерів. Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” відповідальність за сплату внесків покладено на страхувальників – роботодавців, оскільки саме вони повинні забезпечити реалізацію права на пенсію своїм найманим працівникам.

   На території Узинської громади проживає понад 5 тис. пенсіонерів, середній розмір їх пенсійної виплати по регіону складає близько 3000 гривень.

   Суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території громади, сплачуються податки за 2,3 тис. застрахованих осіб, тобто на 100 працюючих припадає 230 пенсіонерів.

   Слід зауважити, що розмір страхового стажу для призначення пенсії на сьогодні складає 27 років, він щороку зростає і у 2028 році складатиме 35 років.

   Хотілося б зазначити, що підприємства, які проводять діяльність на території громади, виплачують невелику заробітну плату і, як наслідок, працівники будуть мати невисокі пенсії.

   270 суб’єктів господарювання, які функціонують на території громади, мають заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі понад 4,8 млн. грн.

   Варто відзначити, невисокими залишаються заробітні плати в роздрібній торгівлі та переробній промисловості – 4,9 тис. грн., що менше навіть мінімального розміру, який на сьогодні становить 5 тис. грн.                                                                               

    Проте, не всі керівники підприємств усвідомлюють, що порушення ними зобов’язання по сплаті внесків за найманих працівників сприяє виникненню напруги у солідарній системі пенсійного забезпечення.

   Враховуючи викладене, висловлюємо надію на конструктивну та плідну співпрацю, спрямовану на наповнення бюджету Пенсійного фонду України, погашення заборгованості та легалізацію трудових відносин у громаді. Ми маємо спільно подбати про добробут наших громадян.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь