Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 04.12.2020 20:50
Кількість переглядів: 324

Прес-реліз від 01.12.2020 р.

 

З 1 грудня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов’язані з ним страхові виплати

 

З 1 грудня 2020 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2197 гривень до 2270 гривень.

Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.

Так, для осіб, у яких право на страхові виплати від Фонду настало з 1 грудня цього року, розмір допомоги складе:

• потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) – 38 590 грн;

• сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) – 227000 грн;

• утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) – 45400 грн.

Раніше ці виплати становили 37349 грн, 219700 грн і 43940 грн відповідно.

 

Прес-реліз від 03.12.2020 р.

 

Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм –

одне із пріоритетних завдань Фонду

 

Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю з метою звернення більшої уваги на потребу їх інтеграції у суспільство. Завдання Всесвітньої програми дій, до якої долучилася й Україна, полягає у проведенні ефективних заходів для запобігання інвалідності та відновлення працездатності постраждалих.

Вирішення соціальних проблем – одне з найголовніших завдань державної політики України, особливо в період викликів, зумовлених пандемією. Фонд соціального страхування України здійснює соціальний захист та гарантує фінансові допомоги і компенсації усім потерпілим, які в результаті професійних захворювань чи травм на виробництві отримали інвалідність або стійку втрату працездатності.

Робочими органами виконавчої дирекції Фонду здійснюються щомісячні страхові виплати 202 160 потерпілим на виробництві, у тому числі 9 225 особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника. Із загальної чисельності потерпілих, які отримують страхові виплати, 109 568 потерпілих, або 56,8% – це особи з інвалідністю. При цьому, 2 260 осіб мають інвалідність І групи, 13 028 осіб – інвалідність ІІ групи, 94 280 осіб – інвалідність ІІІ групи.

Середній розмір щомісячної страхової виплати потерпілим за 9 місяців поточного року склав 3 841,38 грн. Середній розмір щомісячної виплати потерпілим з інвалідністю І групи перевищує середній показник по Україні на 76,7% (6,8 тис. грн), потерпілим з інвалідністю ІІ групи – на 63,5% (6,3 тис. грн), потерпілим з інвалідністю ІІІ групи – на 33,9% (5,1 тис. грн).

Також значну увагу Фонд приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації, відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс послуг з їх медичної та соціальної реабілітації. Сюди входить лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація і фінансування спеціального медичного догляду за потерпілими, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними медикаментозними препаратами, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами тощо.

Діяльність Фонду щодо забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами спрямована на відновлення здоров'я потерпілого, повернення його до праці й у суспільство, усунення наслідків захворювання або травми, максимального зменшення наявних обмежень пересування, орієнтації, самообслуговування, навчання, спілкування, поводження тощо.

Фонд соціального страхування України робить усе можливе, аби люди, які втратили здоров’я, виконуючи свій професійний обов’язок, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту. Наш обов’язок допомагати не лише матеріально, а насамперед своєю увагою і чуйністю, добрим словом і конкретною справою. Про це повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

 

 

Фонд профінансував страхову виплату у розмірі 1,6 млн грн для родини лікаря-отоларинголога з Київщини

 

Для родини лікаря-отоларинголога з Київської області, який помер внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України профінансував страхову виплату у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень за рахунок коштів державного бюджету.

Допомога була перерахована Фондом сьогодні, 02 грудня. Кошти надійдуть на рахунок сім’ї упродовж декількох банківських днів.

Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин двадцяти чотирьох медичних працівників.

 

 

Прес-реліз від 04.12.2020 р.

 

В управлінні відбулася відеоконференція з начальниками відділень

 

Сьогодні, 4 грудня, в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області відбулася відеоконференція в Zoom з начальниками усіх районних та міських відділень за участі заступників начальника управління Ірини Крещенської та Петра Реви. Йшлося про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо призначення страхових виплат, організацію медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування.

Наголошено, що для оперативного вирішення питання щодо призначення виплат медичним працівникам та особам, які мають право на виплати в разі їх смерті необхідно проводити ще під час розслідування гострого професійного захворювання інформаційно-роз’яснювальну роботу серед потерпілих, членів сімей померлих та надавати їм всебічну підтримку і допомогу в отриманні документів, необхідних для проведення виплат.

«Враховуючи, що заява та подані до неї документи формуються в окрему справу про страхові виплати обласним управлінням, всі документи подані через відділення мають бути перевірені і впорядковані, - сказала І. Крещенська. - У разі випадку смерті медичного працівника відділення, яке прийняло заяву про призначення страхових виплат, невідкладно інформує управління та передає заяву. Спілкування з заявниками має бути максимально коректне та ввічливе».

Було поінформовано, що в управлінні створено комісію з питань призначення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою Сovid-19, спричиненою коронавірусом SАRS-СоV-2. Відтак, комісія забезпечить повне та об’єктивне вирішення питань щодо призначення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою Сovid-19, спричиненою коронавірусом SARS-СоV-2, визначених законодавством, протягом 10 днів з дня надходження заяви про призначення страхових виплат. У разі відсутності необхідних документів у матеріалах справи, комісія направлятиме запити до установ, організацій та підприємств для об’єктивного розгляду та прийняття рішення про призначення або відмову у призначенні страхових виплат.

Начальників відділень також закликано провести роз’яснювальну роботу серед закладів охорони здоров’я задля належної організації відновлення медичної реабілітації застрахованих осіб  та санаторно-курортного лікування потерпілих. Нагадаємо, що наприкінці листопада цього року набув чинності закон, який відновив фінансування медичних і соціальних послуг та направлення на реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду працюючих українців після перенесених захворювань і травм.

В ході відеоконференції наголошено на коректності та якості підготовки і подання фінансової звітності працівниками відділень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь