Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 09.11.2020 16:41
Кількість переглядів: 291

 

На Київщині понад 175 тис. страхувальників

 

Станом на 1 жовтня цього року в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області на обліку перебуває 175,8 тис. страхувальників, в тому числі: 73,9 тис. (42%) - юридичних осіб; 18,6 тис. (10,6%) - фізичних осіб, які використовують найману працю; 83,3 тис. (47,4%) - фізичні особи, які не є роботодавцями, фермерські господарства – 0,05 тис. (0,03%).

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість страхувальників збільшилася на 3%, кількість юридичних осіб збільшилась на 3,8%, кількість роботодавців серед фізичних осіб збільшилась на 0,5%, кількість ФОП без найманої праці - на 3%, фермерських господарств - на 8%.

З початку року на доходний рахунок управління надійшло 2957,63 тис. грн., а саме: неправомірно витрачених коштів за результатами перевірок – 1 329,97 тис. грн., фінансових санкцій за недотримання законодавства про соціальне страхування – 668,3 тис. грн., адміністративних штрафів – 58,6 тис. грн., капіталізованих платежів – 620,97 тис. грн., заборгованість минулих років по страхових внесках – 164,27 тис. грн., претензії за необґрунтовано видані листки непрацездатності – 44,9 тис. грн. та ін. 70,62 тис. грн..

Значну суму недоїмки зі сплати страхових внесків до фонду мають наступні страхувальники: ВАТ «Білоцерківсільмаш», ЗАТ «Переяслав-Хмельницький хлібозавод», ВАТ «Згурівський бурякорадгосп», Миронівське будівельно-монтажне управління, ВАТ «Ремонтно-будівельне управління», ДП «Сільськогосподарське підприємство «Нива», ВАТ «Фастів - Авто». Щомісячно ведеться робота по погашенню заборгованості.

 

Верховна Рада відновила фінансування доглядів, одноразових допомог, реабілітації працюючих і санаторно-курортного лікування потерпілих за кошти ФССУ

 

Сьогодні, 3 листопада, Верховна Рада України усунула обмеження щодо фінансування Фондом соціального страхування України у період дії карантину:

? одноразових страхових виплат у разі стійкої втрати працездатності або смерті працівника;

? спеціальних медичних та постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, зокрема, для осіб з інвалідністю;

? ліків і виробів медичного призначення для потерпілих на виробництві;

? санаторно-курортного лікування потерпілих, осіб з інвалідністю;

? реабілітаційного лікування працюючих після перенесених захворювань і травм.

Таке рішення Парламент прийняв сьогодні на своєму засіданні, за відповідний проект закону «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» у другому читанні та в цілому проголосували 295 народних депутатів.

Нагадаємо, на вимогу Закону України від 13.04.2020 № 553-ІХ, з 18 квітня 2020 року Фонд призупиняв фінансування наведених статтей видатків.

Прийнятий Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

З початку року на Київщині витрати на всі види допомог склали 439,9 млн. гривень

 

За оперативними даними, витрати на всі види допомог (тимчасова непрацездатність, вагітність та пологи, поховання) по Київській області з початку 2020 року склали 439,9 млн. гривень.

Так, витрати по тимчасовій непрацездатності склали 286,35 млн. грн. (65,1% до всіх видів допомог), по вагітності та пологах – 150,96 млн. грн. (34,3% до всіх видів допомог), на поховання – 1,54 млн. грн.(0,35% до всіх видів допомог), по ізоляції від COVID-19 – 1,05 млн. грн. (0,25% до всіх видів допомог).

 

З початку року фахівці управління соцстраху Київщини перевірили понад 7,4 тис. листків непрацездатності

 

З початку року фахівці відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проведено 8 планових та 84 позапланових перевірок обґрунтованості видачі (продовження) та правильності оформлення листків непрацездатності застрахованим особам у закладах охорони здоров’я Київщини. Крім того, вони взяли участь в 11 перевірках страхувальників. Під час проведення планових та позапланових перевірок страхувальників перевірено 7431 листок непрацездатності.

За результатами перевірок виявлено 1488 оформлених з порушенням листків непрацездатності, 84 необґрунтовано виданих та продовжених листки непрацездатності загальним терміном 591 календарний день.

До закладів охорони здоров’я Київської області по необґрунтовано виданих/продовжених листках непрацездатності направлено 33 претензії на відшкодування коштів за завдані збитки бюджету Фонду на суму 44 874 грн. Кошти відшкодовані в повному обсязі.

Попереджено виплат по 6 необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності на суму 18220 грн.

Фахівці відділу взяли участь у роботі 24 засідань обласних медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядались питання щодо продовження лікування тривалохворіючим застрахованим особам з видачею (продовженням) листків непрацездатності або встановлення факту стійкої втрати працездатності (інвалідності).

Опрацьовано 118 письмових звернення щодо обґрунтованості видачі та правильності оформлення листків непрацездатності.

 

На Київщині понад 4,3 тис. потерпілих на виробництві. З початку року їм виплачено 118,1 млн. гривень

 

Відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області щомісячно здійснюють страхові виплати потерпілим (членам їх сімей) кількість яких станом на 1 жовтня 2020 року становить 4384 особи, з них: інвалідів I групи – 86 осіб, II групи – 441 особа, III групи - 1909 осіб, а також 1657 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності та 291 особа, яка має право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника.

За 9 місяців 2020 року потерпілим (членам їх сімей) виплачено 118,1 млн. гривень.

У структурі страхових виплат основна частина припадає на щомісячні страхові виплати – 108,8 млн. гривень.

Сума витрат на щомісячні страхові виплати особам, що мають на це право в разі втрати годувальника, склала 7,1 млн. грн.

Одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності призначена 21 потерпілому на суму 310,4 тис. грн.

Сума одноразової допомоги утриманцям в разі смерті потерпілого склала 326,82 тис. грн. Ця допомога нараховувалась 8 утриманцям.

Одноразова допомога в разі смерті потерпілого на сім'ю була нарахована 8 сім'ям і склала 1 583,5 тис. грн.

Допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності призначена 170 потерпілому на суму 3,01 млн. грн.

Продовжують отримувати страхові виплати 1324 внутрішньо переміщених осіб. З них з Донецької області – 745 осіб та 579 осіб з Луганської області.

 

Відбулася онлайн нарада з директором департаменту охорони здоров’я КОДА Оленою Єфіменко

 

З метою обговорення проблемних питань, які виникають під час встановлення і розслідування випадків інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, заступник начальника управління – начальник юридичного відділу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Петро Рева провів онлайн нараду з директором департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Оленою Єфіменко.

Наразі на Київщині погіршується епідеміологічна ситуація, пов’язана з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, збільшується кількість інфікованих медичних працівників, які захворіли під час виконання своїх професійних обов’язків. Так, станом на 4 листопада до обласного управління від закладів охорони здоров’я надійшло 986 повідомлень про лабораторно підтверджені випадки інфікування медичних працівників, які підлягають розслідуванню як випадки гострого професійного захворювання. Завершено розслідування по 404 випадках, що становить 41% від кількості отриманих повідомлень. За результатами розслідування визнано страховими 158 випадків гострого професійного захворювання.

На своєчасність і об’єктивність розслідування суттєво впливає оперативність надання лікарями – епідеміологами міжрайонних відділів лабораторних досліджень ДУ «Київський лабораторний центр МОЗ України» матеріалів епідеміологічного розслідування та надходження висновків лікаря – епідеміолога і профпатолога щодо діагнозу захворювання. Крім того, відсутні в значній частині закладів охорони здоров’я штатні працівники на посаді інженера з охорони праці, або їх функції виконують інші працівники, які не володіють необхідним рівнем професійної підготовки, не пройшли навчання тощо та очолюють комісії з розслідування випадків гострого професійного захворювання.

Тому аби покращити якість та своєчасність розслідування та враховуючи, що ці питання перебувають в компетенції департаменту охорони здоров’я, і було проведено таку зустріч. Сторони домовилися спільно знайти шляхи вирішення проблемних питань. Також було наголошено на готовності провести онлайн семінари - навчання для фахівців з охорони праці медичних закладів з питань розслідування гострих професійних захворювань медичних працівників.

 

У жовтні кількість лікарняних по ізоляції від COVID-19 зросла на 46%

 

Упродовж жовтня управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області прийняло на оплату 489 листків непрацездатності, які були видані працівникам для самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом. Це на 46% більше, ніж у вересні цього року.

Загалом з початку пандемії обласне управління компенсувало втрачений за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробіток для 1331 застрахованої особи, з яких 245 – медичні працівники. На це направлено майже 1,6 мільйони гривень.

Виплати здійснюються Фондом з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, у вересні кількість прийнятих на оплату лікарняних, виданих через ізоляцію, зросла на 186,3% порівняно з серпнем та склала 335 листків непрацездатності.

Пройти оплачувану за кошти Фонду самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% – для медичних працівників.

На період карантину відкрити листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.

Щоб отримати від Фонду допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю.

У свою чергу, роботодавець на підставі отриманого від працівника лікарняного листка оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19, та передає її до Фонду на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це в дистанційному режимі або безконтактно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь