Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 01.09.2020 08:26
Кількість переглядів: 247

Гостре профзахворювання медиків на COVID-19 складає 39,5% у структурі нещасних випадків

    За підсумками липня 2020 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я склала 43% від усіх повідомлень про нещасні випадки, з них 39,5% – випадки гострого професійного захворювання на COVID-19. Про це повідомив начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергій Таровик під час селекторної наради.

Участь у заході взяли фахівці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях і місті Києві та керівники профільних відділів управління профілактики страхових випадків. Від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області у селекторній нараді взяли участь заступник начальника управління – начальник юридичного відділу Петро Рева, начальник відділу профілактики страхових випадків Олексій Савченко та страхові експерти з охорони праці.

На нараді було проаналізовано дані щодо травматизму, профзахворюваності та профілактичної роботи за підсумками І півріччя 2020 року. Висвітлено стан розслідування гострих професійних захворювань внаслідок інфікування коронавірусною інфекцією медичних та інших працівників, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження COVID-19.

Так, за аналітичними даними 2019 року у структурі травматизму за кількістю виробничих нещасних випадків перше місце займала добувна галузь, яка складала 17,6% від усіх випадків, у той час як галузь охорони здоров’я п’яте місце та складала 6,3% від усіх випадків.

«Однак, уже за підсумками першого півріччя 2020 року добувна галузь склала 16,7% від нещасних випадків, які стались на виробництвах, а кількість нещасних випадків у галузі охорони здоров’я зросла до 15,2%. За підсумками семи місяців, у зв’язку із унормуванням проведення розслідувань гострого професійного захворювання на COVID-19, відбулось різке зростання кількості завершених розслідувань, і галузь охорони здоров’я дає вже 22,5% від усіх нещасних випадків (43% у липні), а добувна галузь, яка завжди була найтравматичнішою, – 15%. З цих 22,5%: випадків гострого професійного захворювання медичних або інших працівників на коронавірусну хворобу – 17,1% або 421 випадок за сім місяців», – зазначив Сергій Таровик.

За його словами, в умовах пандемії фахівці Фонду, страхові експерти з охорони праці робочих органів ФССУ мають змінювати акценти і пріоритети своєї роботи та направити зусилля на якісне і оперативне проведення розслідувань випадків захворювання медиків на COVID-19, а також роботу з профілактики і запобігання випадків інфікування під час виконання посадових обов’язків.

«Ми маємо переформатувати свою роботу, аби уповільнити поширення коронавірусної інфекції серед медичних і інших працівників закладів охорони здоров’я. Потребує великої уваги питання ефективного функціонування системи управління охороною праці тих лікарень, де зафіксовано випадки інфікування медиків. Зараз проводимо аналіз росту гострої профзахворюваності і під час розслідувань розробляємо заходи щодо запобігання, які є обов’язковими до виконання закладами охорони здоров’я», – говорить Сергій Таровик.

Начальниця відділу організаційно-методичного забезпечення роботи страхових експертів Ірина Васинська акцентувала на важливості та навела приклади правильного оформлення матеріалів за результатами розслідувань випадків захворювання медиків на COVID-19. Надала методичні рекомендації та звернула увагу учасників наради на помилки про підготовці документів.

 

Прес-реліз від 26.08.2020 р.

 

Управління соцстраху Київщини компенсувало 100% втраченого за час самоізоляції заробітку для 151 медика

      У разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу без засобів індивідуального захисту, медичні працівники мають право на отримання листка непрацездатності для проходження самоізоляції під меднаглядом. Фонд соціального страхування України компенсує для них втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу.

Станом на кінець серпня відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області прийняли на оплату лікарняні листки, видані медичним працівникам у разі ізоляції від COVID-19, на суму 203,7 тис. грн., допомоги нараховано для 151 особи.

Найбільше медичних працівників, які з початку пандемії пройшли оплачувану за кошти управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області самоізоляцію під меднаглядом, зафіксовано в Ставищенському відділенні – 43 особи, Яготинському відділенні – 40 осіб, Ірпінському відділенні – 25 осіб та Фастівському відділенні – 19 осіб.

Нагадаємо, сума компенсації втраченого за період ізоляції від COVID-19 заробітку складає 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% – для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Прес-реліз від 31.08.2020 р.

 

Оновлено договір про подання електронних документів до ФССУ

     Для подання до Фонду соціального страхування України електронних документів, зокрема, заяв-розрахунків на виплату допомог працівникам, страхувальники (роботодавці) мають укласти із відділенням робочого органу виконавчої дирекції ФССУ відповідний договір.

Наказом виконавчої дирекції Фонду від 26.08.2020 № 415-од зазначений примірний договір щодо подання електронних документів було затверджено у новій редакції. Внесені зміни приводять договір у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Договори про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України, укладені в попередні періоди, є чинними і не потребують переоформлення.

Дія договору поширюється на заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за формами згідно із Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджені постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 12.

Примірний договір

Нагадаємо, подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях. У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису, роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь