Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Державного прапора України

Дата: 23.08.2020 13:50
Кількість переглядів: 307

Ми різні, але єдині

      23 серпня 2020 року жителі Узинської громади зібралися, щоб урочисто відзначити День Державного Прапора та 29-ту річницю незалежності України.   Біля Узинської міської ради відбулася офіційна церемонія підняття Державного  Прапора України.  У святкуванні взяли участь представники  влади,  депутатський корпус,  громадські  організації,  колективи навчальних закладів, лідери учнівського самоврядування, кадети Узинської гімназії.     Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

      Право підняти Державний Прапор України було надано ровесниці незалежності України  Ользі Вікторівні Лазаренко, випускнику Узинської гімназії, багаторазовому переможцю всеукраїнського етапу учнівських олімпіад, обласного етапу конкурсу Малої академії наук Івану Вадзінському,   молодшому віце-сержанту Окремого військово-авіаційного взводу НВК «Узинська гімназія», дворазовому чемпіону України з паверліфтингу  Богдану Музиченку  та старшому кадету Дар’ї Сікорі – призеру Всеукраїнського фестивалю  військово-патріотичної пісні «Пам’ять сердець»  Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять героїв-воїнів усіх часів, які віддали  життя за незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщини.

     У цей святковий день Узинський міський голова Віталій Юрійович  Гринчук  у своєму виступі наголосив, що творення нової України – нелегкий процес, але ми гідно долаємо перешкоди, облаштовуємо свій край, адже прагнення до свободи і чутливість до несправедливості – визначальні риси українців. Майбутнє країни – в руках кожного з нас. Очільник громади побажав усім у нелегкий час світової пандемії міцного здоров’я,  благополуччя і затишку в родинах.

     Пісню про долю України  подарував присутнім талановитий бандурист Олександр Мусієць.  Він представив Узинську громаду на ІІ обласному фестивалі кобзарського та бандурного мистецтва «Бандура-душа» і став лауреатом ІІІ ступеню у номінації «Солісти». Фото без описуФото без опису

     Учасники заходу вшанували пам’ять усіх незламних героїв України покладанням квітів до Меморіалів Слави,  погрудь Т.Г.Шевченку  та  П.Р. Поповичу, меморіальної дошки полеглим землякам – учасникам АТО.  Квіти покладали разом із міським головою і депутатами  лідери учнівського самоврядування та кадети Узинської гімназії. Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

     День Державного Прапора та День  незалежності України –  це  не  просто святкові дні в календарі. Це нагадування про високу ціну і значення  суверенітету й символів України – держави українського народу, право на свободу,  яку виборювали і виборюють сьогодні тисячі справжніх  патріотів.

      Відеовітання з Днем Прапора та Днем незалежності України підготували лідери Дитячої ради Узинської громади та розмістили на сторінках соцмереж. Також на сторінках соцмереж заклади культури Узинської ОТГ  організували цикл публікацій з історії українського державотворення та вітання жителів громади з 29-річницею незалежності України.

Приємно повідомити, що  36 дітей  Узинської громади запросили взяти участь в урочистих заходах з нагоди святкування 29-ї  річниці незалежності України.  24 серпня  вони стануть учасниками святкового дійства в столиці України і разом із Президентом вітатимуть усіх з Днем незалежності.

    Зі святом, Україно, зі святом, український народе!

(Усі заходи  організовано з дотриманням  Тимчасових рекомендацій щодо запобігання поширенню короновірусної хвороби)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь