Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Узинській громаді відзначили 206 річницю від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2020 12:45
Кількість переглядів: 527

      9 березня 2020 року біля погруддя Т.Г.Шевченка в місті Узин відбувся урочистий мітинг пам’яті з нагоди відзначення 206 річниці від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та народу -  Т.Г.Шевченка.

      Вшанувати пам’ять Кобзаря прийшли керівники громади, депутати Узинської міської ради, представники громадських організацій, колективи підприємств, установ, учні та педагоги навчальних закладів, небайдужі жителі громади.

      У цей день звучали слова про вічну славу Великого Пророка,  про його вірші, які знайомі усім з дитинства,  про те, чим жив, що любив, до чого прагнув. Простота і мудрість, душевна щирість, глибокий зміст у словах поета не загубилися у плинності часу і сьогодні поезією промовляють до нас.

     Вихованці дитячого садочка «Сонечко»  Похваленний Артем, Кравець Софія,  учениця ІІ класу школи №2 Романчук Софія та учениця Узинської гімназії  Байбарза Анастасія щиро та  почуттям шани, поваги і  любові декламували вірші Т.Г.Шевченка. Із дитячих літ ми вбираємо в душу його полум’яні пророчі рядки. Великий Кобзар і сьогодні незримо присутній у нашому житті, звертається до нас усіх зі своїми безсмертними думами.

      Аматорський колектив «Джерело» виконав пісню на слова Тараса Шевченка  «Думи мої, думи мої…», яку підхопили усі присутні. Час невладний над поезією  Кобзаря, бо вона ніколи не старіє, адже адресована  «і мертвим, і живим, і ненародженим …».

      На завершення мітингу до погруддя Т.Г.Шевченка поклали квіти від вдячних нащадків, які пам’ятають і будуть передавати прийдешнім поколінням заповіти Кобзаря.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь