Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Україна рідна і єдина». Узинська громада відзначила День Соборності України

Дата: 22.01.2020 18:04
Кількість переглядів: 477

      День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення поборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. Цьогоріч  виповнюється 101 річниця з дня проголошення Акту злуки. Сьогодні Україна знову відстоює територіальну цілісність у війні із зовнішнім агресором – Російською Федерацією.

    Відзначення цього свята – це наш моральний  обов’язок перед пам’яттю незліченних жертв, принесених українським народом заради  достойного і щасливого життя.

    У закладах освіти та культури Узинської громади  до свята єднання відбувся цикл інормаційно-просвітницьких та святкових заходів:  виставки художньої літератури «Соборність оберігає державу», «Єдина духом Україна» (у бібліотеках с.Йосипівка,с.Тарасівка,с.Красне, с.Вербове, Узинській бібліотеці для дітей та бібліотеці для дорослих); патріотичні години «Україні бути»  (с. Вербове), «Любіть Україну, всім серцем любіть!» (с.Олійникова Слобода), «Соборна наша Україна, одна на всіх як оберіг» (с. Мала Антонівка), «Україна єдина» (с.Сухоліси), «Мій край – моя історія» (с.Чепиліївка); години спілкування «І дорослий знає і дитина, Україна в нас єдина» (с.Тарасівка), «Соборна моя Україна» (с Василів), «Моя земля, земля моїх батьків,будь щаслива у віках Україна» (с Іванівка), «Нам берегти тебе соборну і єдину» (с.Михайлівка);  проведено конкурси малюнків, флешмоби, фотовиставки.

     Відділом позашкільної роботи КУ «Центр розвитку дітей та молоді» ініційовано проведення відеомарафону до Дня Соборності України із хештегом #ВЄдностіСила.              Протягом 21-22 січня 2020 року дев’ять навчальних закладів Узинської громади  готували відеоролики про історичну подію проголошення Акту злуки та долучилися до великої комунікаційної кампанії в соціальних мережах.

    22 січня 2020 року у відділі позашкільної  роботи  відкрилася фотовиставка «Україна – це ми!». Свої фотороботи представили  учні закладів освіти Узинської громади. 

    Усі заходи, які організовано та проведено в Узинській міській ОТГ  до Дня Соборності, формують  в учнівської молоді та жителів громади  почуття національної гідності, патріотизму, причетності до історії та сьогодення України, адже День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель та громадян  незалежно від їхньої національності.

     Вітаємо всіх зі святом!  Бажаємо нам любові до рідної України,  миру, добробуту, мудрості та наснаги для зміцнення власної держави на власній землі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь