Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

Дата: 03.12.2019 16:50
Кількість переглядів: 397

     Міжнародний день людей з особливими потребами – це особливий день, адже він присвячується людям, для яких доля підготувала нелегкі випробування. Звичайно, цей день не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність забезпечення рівних прав людей з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. У цей день ми підводимо підсумки зробленого для цієї категорії громадян, визначаємо плани щодо покращення їх життєвого рівня.

     Сьогодні  відзначаємо річницю відкриття Узинського інклюзивно-ресурсного центру, який покликаний забезпечувати права дітей з особливими освітніми потребами.

     В інклюзивно-ресурсному центрі зібралися  батьки та дітки, які відвідують заняття в цьому закладі. Зі словами підтримки до них звернувся Узинський міський голова Віталій Юрійович Гринчук. Він запевнив, що влада громади і надалі буде піклуватися та надавати необхідну допомогу закладу, аби опікуватися і супроводжувати дітей з особливими освітніми потребами. Кожен вихованець одержав солодкий подаруночок від міського голови. Директор кінотеатру «Зоря» О.П.Кот  подарувала для таких категорій дітей безкоштовний перегляд мультфільму «Крижане серце -2».

     Керівник  КУ «Узинський інклюзивно-ресурсний центр» В.В. Полякова подякувала усім за підтримку та презентувала нову послугу Центру – дитячий масаж. Обладнання для надання цієї послуги інклюзивно-ресурсний центр виграв у конкурсі проектів з розвитку соціальних послуг «Громада для людини..», який проводила  Міжнародна благодійна організація «Партнерство кожній дитині».

     З метою привернення уваги  суспільства до проблем людей з  інвалідністю та формування позитивної громадської думки, толерантного ставлення до дітей-інвалідів, руйнування психологічних, фізичних, соціальних бар’єрів, які включають або  обмежують їх участь у повноцінній діяльності, в закладах освіти Узинської ОТГ  провели «уроки доброти», виховні заходи, лекції, бесіди на тему «Дивіться на нас, як на рівних».

     Бажаємо всім людям з обмеженими можливостями витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити найзаповітніші мрії  та задуми. Нехай у цей день Господь обдарує своїми ласками і благословенням усіх тих, хто особливо цього потребує.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь