Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо екологічної ситуації в місті.

Дата: 23.05.2019 08:05
Кількість переглядів: 580

Узинська міська рада щиро поділяє глибоку стурбованість ситуацією, пов’язаною з екологічними проблемами, зокрема з нестерпним смородом у м. Узин. Ми щоденно відслідковуємо рівень забруднення повітря, ведуться перемовини з керівниками підприємств і господарств, які розташовані на території міста, проводяться консультації з науковцями, спеціалістами щодо шляхів вирішення проблем. Зокрема, спільними зусиллями  ситуацію на окремих об’єктах, як-от на ТДВ "Узинський цукровий комбінат", вдалося зрушити з місця. Так, з лютого 2019 р. тут працює станція по очищенню мелясної барди, де фільтрація проходить у закритому технологічному процесі шляхом додавання вапняного молока та дефекату з подальшим фільтр-пресуванням. В результаті утворюється 2 продукти -  густий та рідкий. Густа частина з великою кількістю органічних, біологічно активних речовин вивозиться на сільськогосподарські підприємства та використовується для підживлення рослин. Рідка частина доведена до III класу технологічної води без органічних складових ( це підтверджено лабораторними дослідженнями) і транспортується на поля фільтрації. За інформацією керівництва цукрового комбінату, рекультивація карт полів фільтрації запланована на липень - серпень 2019 року.

Але разом із тим ми розуміємо, що екологічна ситуація в місті є комплексною проблемою, на неї впливає і діяльність інших підприємств.

Керівництвом Узинської громади спільно з депутатським корпусом Узинської міської ради  вкотре зроблено звернення і направлено запити до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо проведення перевірки суб’єктів господарювання, діяльність яких може становити екологічну загрозу довкіллю та здоров’ю жителів громади, та визначення об’єктивних причин нестерпного смороду в житлових районах міста і громади.  До спільних дій долучено представників Національної поліції, громадських організацій.

На засіданні тимчасової контрольної комісії для перевірки та контролю за екологічною ситуацією, пов’язаною з діяльністю ТДВ "Узинський цукровий комбінат", ТОВ "Візит", ПОП "Агрофірма Узинська", ТОВ "Узин-агроінвест", ТОВ "Антонівський м’ясокомбінат", агрофірма "Світанок", ініційовано заслуховування керівництва підприємств, зокрема, ТОВ "Узин-агроінвест", ПОП "Агрофірма Узинська", з представленням відповідних документів.

Усі ми усвідомлюємо, що екологічна ситуація в місті є надзвичайно гострою. Але на ній «політика» не будується, її ефективне й оперативне вирішення потребує не розколу громади, а максимальної  консолідації всіх зусиль -  як керівництва громади, так іі її мешканців.

Узинська міська рада буде  забезпечувати своєчасне інформування жителів про подальші кроки у вирішенні даної проблеми.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь