Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо отримання пенсіонерами пенсій та житлових субсидій за довіреністю

Дата: 14.05.2019 08:47
Кількість переглядів: 649

Інформаційний лист

Білоцерківське об’єднане управління Пенсійного фонду України інформує, щодо отримання пенсіонерами пенсій та житлових субсидій за довіреністю, та які не мають змоги їх отримувати самостійно.

Стаття 245 Цивільного кодексу України передбачає різні форми довіреності, зокрема, довіреність особи, яка проживає в населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування.

У довіреності має бути чітко визначено перелік дій, на які уповноважено довірену особу від імені довірителя, зокрема отримання житлової субсидії у готівковій формі через платіжну «Система термінових переказів» Швидка копійка»,відкриття поточного рахунку в АТ «Ощадбанк» та розпорядження ним, отримання банківської платіжної картки, випущеної до такого рахунку.

У містах, відповідно до частини четвертої статті 245 Цивільного кодексу України, довіреність на одержання заробітної плати, стипендії, пенсії, аліментів, інших платежів та поштової кореспонденції може бути посвідчена посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на стаціонарному лікуванні, або за місцем його проживання.

Таким чином, у містах посвідчення довіреності можуть здійснювати за місцем проживання довірителя, зокрема, житлово- експлуатаційні організації, ОСББ, ЖБК, тощо. При цьому з метою забезпечення контролю та здійснення виплати житлової субсидії у готівковій формі довіреною особою у таких випадках має виступати працівник територіального центру соціального обслуговування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь