Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті Чорнобильської трагедії в Узинській громаді.

Дата: 26.04.2019 14:52
Кількість переглядів: 710

26 квітня вся країна згадує 33-річницю страшних подій, пов’язаних з трагедією на Чорнобильській АЕС.

Чорнобиль – це чорний біль нашої землі, це подвиг і трагедія, це пам’ять . І скільки б не минуло років, все одно це слово  полум’яниться вогнищем скорботи.

Тому сьогодні, у глядацькій залі Центру дозвілля молоді «Зоря»  зібралися чорнобильці, очільники громади, представники трудових колективів установ та організацій, учні шкіл, мешканці міста, почесні гості, щоб відзначити цю урочисту і, водночас, скорботну дату.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя, рятуючи світ від атомного лиха 33 роки тому.

Квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії від Узинського міського голови, депутатського корпусу, організацій та установ, ліквідаторів та мешканців громади покладали кадети Узинської гімназії  і кращі лідери учнівського самоврядування.

Зі словами пошани і болю до присутніх звернувся Узинський міський голова В.Ю. Гринчук.

Він подякував тим, хто брав участь у ліквідації чорнобильської катастрофи, жертвував своїм здоров’ям і ризикував життям у боротьбі з радіацією. Низький уклін усім, хто боровся зі страшно бідою, хто відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. На знак вдячності чорнобильцям очільник громади вручив  Подяки та грошові премії.

Перед учасниками зібрання виступили почесні гості: помічник  депутата Верховної  ради  В.І. Гудзенка – Є.В. Гудзенко, голова благодійного фонду «Фортеця» О.Б. Ференець. У своїх виступах вони  зичили  ліквідаторам аварії на ЧАЕС миру і злагоди, побажали міцного здоров’я, добра, достатку  і довголіття  та вручили подарунки і грошові премії.

Упродовж заходу горіла свічка пам’яті біля фотопортретів загиблих ліквідаторів, на екрані - тематичні заставки,  а талановиті діти та учасники художньої самодіяльності під керівництвом відділу організаційно-масової роботи КУ «Центр розвитку дітей та молоді» підготували змістовні  та емоційно зворушливі концертні номери.

Минуть десятиліття, а день Чорнобильської трагедії завжди хвилюватиме людей – і тих, хто народився далеко від покривдженої землі, і тих, кого він зачепив чорним крилом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь