Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Без пам’яті немає гідності

Дата: 06.01.2019 12:12
Кількість переглядів: 797

6 січня Узинчани відзначали 75-річчя визволення свого міста від фашистських загарбників. У парку Слави, біля меморіалу загиблим воїнам відбувся урочистий мітинг, на який  зібралися колишні фронтовики, ветерани військової служби, воїни-афганці, представники трудових колективів, працівники державних установ, громадські активісти, керівники навчальних закладів та небайдужі мешканці міста, аби пом’янути тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від фашистської агресії, хто поліг на фронтових полях,  хто пройшов крізь бої,  лихо, голод і вижив в цій смертельній війні.

Фото без опису

"Ця важлива дата – добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував наше місто в повоєнні часи. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні " - зазначила у своїй промові заступник Узинського міського голови Кравченко О.П.

Голова ветеранської організації  Голоденко В.Ф. розповів  усім присутнім про роки окупації міста, про подвиги місцевих патріотів, про боротьбу за визволення Узина, аби у пам’яті вдячних нащадків назавжди залишилися імена тих, хто ціною власного життя подарував таку жадану перемогу.  

Присутні схилили голови у хвилині мовчання перед тими, хто боронив наше місто від ворога у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна та поклали квіти до меморіалу Слави.

Наш святий обов’язок – берегти пам'ять про полеглих та піклуватися про живих ветеранів!

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь