Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українські традиції єднають нас

Дата: 18.12.2018 09:19
Кількість переглядів: 984

Фотогалерея «Андріївські вечорниці»

15 грудня жителі Узинської громади мали унікальну можливість поринути  у прекрасні традиції, звичаї, неперевершений колорит  пісні та  національного вбрання  українського народу.

Фото без опису

В актовій залі Узинського Будинку культури  людно. Всі в очікуванні надзвичайно яскравого і цікавого дійства. До зали прямують аматорські колективи Узинської громади, адже саме  у цей день відбудеться творча зустріч учасників  художньої самодіяльності , які  усі гуртом  готували театралізоване свято «Андріївські вечорниці»

Організатори дійства задумали провести його  у незвичайному форматі, поєднавши традиційні  Андріївські вечорниці з конкурсним показом етноодягу, який проводиться в Узинській громаді вперше.

Фото без описуПрограмою передбачено показ-дефіле моделей в історичному та сучасному етноодязі, а також представлення різноманітних аксесуарів, які  доповнюють образ – прикраси, вінки, пояси, взуття. Був анонсований вихід моделей ведучою заходу.

Фото без описуФото без описуДолучитися до участі  у показі національного вбрання міг кожен бажаючий. Моделями для демонстрації українського стилізованого одягу стали жителі нашої громади. Наймолодшій моделі  три рочки, а найстаршій – сімдесят шість. Усе, як задумано, та і назва показу «Від малого до старого» відповідає дійсності.             Фото без описуДійство було величним, надзвичайно яскравим та душевним. Усі присутні були в захваті, а учасники із задоволенням фотографувалися  і показували надзвичайне вбрання. Кожен вихід моделі публіка зустрічала щирими оплесками.     

Фото без описуНаймолодші учасники показу  від 3 до 8 років у номінації «Яскраві намистинки» продемонстрували сучасні дитячі костюми з яскравими вишивками та візерунками.      

Фото без описуФото без описуФото без опису

Далі глядачі милувалися пишними спідницями, розкішними блузками або сукнями, щедро прикрашеними  вишивкою (серед них виділялось вбрання сторічної давнини) у номінаціях « Кольорова  юність» та «Україна на сорочці»

Радо та гучними оплесками  зустрічали глядачі родини у номінації «Вишиванкова родина». Бабусі з онучатами, мама з сином, мама з трьома дітками продемонстрували неперевершене сімейне вбрання в національних традиціях. Усі моделі добре  впоралися з показом  костюмів. Вони не лише приголомшили своїм виглядом у такому  яскравому вбранні, а й умінням триматися на сцені, артистизмом.                             

Фото без описуФото без опису

Усі учасники дефіле були нагороджені дипломами за участь у конкурсі,а переможці та призери одержали подарунки.

А далі вся увага глядачів переключилася на сцену, що перетворилася у затишну селянську  світлицю, де дбайлива господиня ( директор Будинку культури села Сухоліси Москаленко Катерина) чекає на гостей, що ось-ось мають завітати з усієї громади на Андріївські вечорниці. На сцені розігрується справжня вистава, яку підготував колектив Сухоліського БК. Вони були чудовими акторами, бо звідусіль лунав щирий сміх і оплески.

Фото без опису

З гучними та веселими піснями, пиріжками, білобокими варениками завітали до господині дійства колективи із Чепиліївки, Малої Антонівки, Михайлівки, Іванівки, Васильова, Красного, Узина.Фото без опису

На сцені  панував дух жартів та веселих пісень. Глядачі не були розчаровані, оскільки програма виявилася насправді цікавою.

Колективи закладів культури Узинської ОТГ разом зробили усе можливе для того, щоб дійство було сповнене відчуттям родинного затишку.

Завершилися вечорниці вдячними словами заступника міського голови Кравченко О.П. до  усіх учасників заходу. А далі найурочистіший момент свята – «Кусання калити» - головного атрибута вечорниць,  символа  Сонця, щастя, достатку, добробуту та надії.  Надії на те, що наша така ще молода громада буде процвітати, бо саме в ній живуть і працюють небайдужі талановиті люди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь