Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення для споживачів про намір зміни тарифів на послуги теплопостачання, які надає КП «ВУ ЖКГ-1»

Дата: 09.11.2018 10:10
Кількість переглядів: 1118

   Комунальне підприємство  «ВУ ЖКГ-1»  згідно рішення Узинської міської ради  від 08 вересня 2009 року № 78 «Про затвердження переліку  житлово-комунальних послуг у житловому фонді м. Узин та визначення виконавців» надає послуги   з централізованого опалення для населення та послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії для усіх груп споживачів.

   Послуги підприємства реалізується трьом категоріям споживачів. В даний час реалізація послуг має наступну складову:

1. Населенню –  79,8 % від загального обсягу реалізації;

2. Бюджетним організаціям –  17,2 %;

3. Іншим споживачам –  3  %.

   Метою розробки та впровадження підвищення тарифу є приведення діяльності комунального  підприємства «ВУ ЖКГ-1», яке надає послуги з  теплопостачання до економічно обґрунтованого рівня.

    Обґрунтування необхідності встановлення  скоригованих тарифів на послуги теплопостачання.

   Діючі тарифи на послуги з  теплопостачання  для усіх груп споживачів  були встановлені в березні 2017 року.  В вересні 2017 року тарифи на послуги для  бюджетних установ та інших споживачів були скориговані  по  складовій «природний газ» у зв»язку із зміною  його ціни.   

   За період, що минув від затвердження тарифу    пройшли  такі зміни  у витратах:  підвищенням мінімальної заробітної плати з 01 січня 2018 року з 3200 грн. до 3723 грн. ,  підвищенням тарифу на електроенергію ,підвищенням вартості природного газу для населення, підвищенням вартості матеріальних витрат та послуг сторонніх організацій.

   Таким чином, обставинами, що змушують  підприємство переглядати тарифи для усіх груп споживачыв є зростання витрат на:

           - підвищення мінімальної заробітної плати  з 01 січня 2018 року з 3200 грн. до 3723 грн., що відбулася в рамках змін діючого законодавства, на 16,3%, питома вага у витратах  складає 15,1%;

           - підвищення вартості природного газу для населення   з 6809,64 грн/тис.м3   до 8361,85 грн/тис.м3, що відбулось в рамках змін  цін постачальника, на 22,8%, питома вага у витратах складає  74,2 %;

           -  зменшення вартості  природного газу для бюджетних установ та інших споживачів з 10368,36 грн/тис.м3  до 8361,85 грн./тис.м3, що відбулось в рамках змін цін постачальника, на 24,0 %,  питома вага у витратах  складає 74,2%

           -  підвищення тарифу на електроенергію з    з 2,157 грн/кВт до 2,557 грн/кВт, що відбулася в рамках змін діючого законодавства, на 18,5 %, питома вага у витратах складає    5 %;

           -  зростання  інших матеріальних витрат  та послуг  в середньому на 45 %, питома вага у витратах складає  14 %.

  Подальше застосування діючих тарифів не відповідає  фактичним витратам підприємства, що призвеле  до виникнення збитків .

   Враховуючи вищевикладене, виникла об’єктивна необхідність коригувати тарифи на послуги з теплопостачання для усіх груп споживачів  виключно на різницю в зростанні ціни на  природний газ та електроенергію, зростання витрат на оплату заробітної плати та зростання цін на придбання матеріалів та послуг,  між запланованими та діючими.

   Відповідно до таких змін ,  що призвело до зростання  собівартості послуг, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» ,  підприємство,  яке має три  ліцензії на проведення своєї діяльності, сформувало тарифи  на послуги з виробництва теплової енергії, послуги з транспортування теплової енергії та послуги з постачання теплової енергії для  усіх груп споживачів.  

   Замінив саме ці статті у витратах на послуги тарифи  на  послуги з теплопостачання  для усіх груп споживачів змінилися наступним чином:

Фото без опису

   Приведення тарифів на  послуги з теплопостачання  до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати підприємства – є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості та можливості  проводити  100 % розрахунки  за спожиті енергоносії.

   Комунальне підприємство «ВУ ЖКГ-1» приймає зауваження  та пропозиції від фізичних  осіб протягом 10 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів за адресою: 09161, м.Узин, вул. Лесі Українки 20-а  Більш детальну інформацію про тарифи також можна дізнатися за вищезазначеною адресою.

В.о. начальника  КП «ВУ ЖКГ-1»                                  С.А. Тинянко

Гол.економіст                                                               К.Д. Мерзлякова

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь