Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розв’язанню складних проблем в громадах - науковий підхід.

Дата: 04.10.2018 14:47
Кількість переглядів: 880

      Такі нові підходи до вирішення проблем вивчали депутати, представники виконкому та громадськості Узинської міської об’єднаної територіальної громади на останній третій сесії навчальних семінарів (майстерень) для новостворених ОТГ під назвою «Мисли глобально – дій локально: світовий досвід для розвитку громади», яка проходила у місті Узині Київської області 1 та 2 жовтня 2018 року.

Фото без опису

    Цього разу навчальний семінар проводили такі досвідчені тренери, як Микола та Марина Макуха - представники Черкаської обласної організації Комітету виборців, яка реалізує  проект програми навчання депутатів місцевих рад «Депутат XXI сторіччя» за підтримки The National Endowment for Democracy (США).Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису

    В ході проведення семінару були розглянуті такі теоретичні теми, як становлення представницької демократії в світі та причин світової нерівності та такі поняття як Екстрактивні та Інклюзивні державні інститути. А  розгляд шести форм влади в громаді дав чудове наукове підґрунтя для вирішення прикладних задач розв’язання складних проблем у громадах. Наприклад, в Узині такою кричущою проблемою є екологічні проблеми, зокрема  проблеми викидів спиртового цеху Узинського цукрового заводу. Учасники семінару отримали чіткий алгоритм дій як розв’язувати такі проблеми і сподіваємось, що ця проблема нарешті буде розв’язана.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

     Кожний семінар надав свій напрямок, в якому депутати мають працювати по новому. Озброївшись такими знаннями місцева влада Узина  тепер може працювати ефективно. Київське обласне відділення комітету виборців, яка приймала участь в організації всіх семінарів, готова допомогти Узинській ОТГ застосовувати у своїй роботі всі механізми та форми роботи, що були отримані учасниками в ході навчання.

     Третій семінар завершив програму навчання депутатів місцевих рад «Депутат XXI сторіччя» в місті Узині. З цієї нагоди Голова Київського обласного відділення Комітету виборців Юрій Бут, як один з організаторів семінарів, видав учасникам відповідні сертифікати.

Прес-служба Київського обласного відділення КВУ

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь