Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення для споживачів про намір КП «ВУ ЖКГ-1» » здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

Дата: 10.09.2018 16:31
Кількість переглядів: 1218

Фото без опису

  На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 року No 390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад»  КП «ВУ ЖКГ-1» пропонує на розгляд обґрунтування причин зміни тарифів на  послуги з  утриманн будинків і споруд та прибудинкових  територій.

     Комунальне підприємство  «ВУ ЖКГ-1»  згідно рішення Узинської міської ради  від 08 вересня 2009 року № 78 « Про затвердження переліку  житлово-комунальних послуг у житловому фонді м. Узин та визначення виконавців» надає послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій  у місті Узин.

  При цьому до складу послуг, що надаються комунальним підприємством по утриманню житлових будинків та прибудинкових територій входять:

1. прибирання прибудинкової території;

2. прибирання сходових кліток;

3.  вивезення тердих побутових відходів;

4. технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем;

5. освітлення місць загального користування;

6. поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішьнобудинкових мереж будинків та елементів зовнішьного упорядження;

7. обслуговування димовентиляційних каналів;

     Діючі тарифи на послуги з  утримання будинків та прибудинкових територій були встановлені в березні 2015 року.  В вересні 2016 року тарифи були скориговані  по двох складових (заробітна плата та  електроенергія). В березні 2017 рок, у зв»язку із значним підвищення мінімальної заробітної плати,  рішенням виконавчого комітету Узинської міської ради тарифи  були скориговані лише за однією  складовою тарифу (заробітна плата), що дозволило підвищити рівень відшкодування фактичних витрат з 65,0 % до   87,5 %. 

    Але цього підвищення недостатньо було  для 100% покриття фактичних витрат по утриманню будинків та прибудинкових територій. За підсумками роботи у 2017 році підприємство від надання послуг з утримання  будинків, споруд та прибудинкових територій отримало збитки у сумі 510,9 тис. грн., рівень відшкодування тарифу склав 87,2 %.  За підсумками роботи за 1 півріччя 2018 року  підприємство від наданих послуг отримало збиток у сумі  616,0 тис. грн.

    У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 01 січня 2018 року з 3200 грн. до 3723 грн., підвищенням тарифу на електроенергію, підвищенням тарифу на вивезення твердих побутових відходів, збільшенням вартості послуг та  матеріалів , які  використовуються  для проведення поточного ремонту, встановлений тариф на послуги  з квітня 2017 року не покриває фактичної собівартості послуг та призведе до погіршення якості послуг і зменшення обсягів поточних ремонтів від закладених у тарифі.   

  Таким чином, обставинами, що змушують  підприємство переглядати тарифи є зростання витрат на:

       - підвищення мінімальної заробітної плати  з 01 січня 2018 року з 3200 грн. до 3723 грн., що відбулася в рамках змін діючого законодавства, на 16,3%, питома вага у витратах  складає 47,0 %;

       - підвищення тарифу на електроенергію з 1 березня  2018 року   з 1,29 грн/кВт до 1,68 грн/кВт, що відбулася в рамках змін діючого законодавства, на 30,2%, питома вага у витратах складає  4,0 %;

       - підвищення тарифу на вивезення твердих побутових відходів  з 34,30грн за 1 м3  до 89,93 грн за 1м3, на 162,2  %, питома вага у витратах складає 14,7 %;

       - зростання матеріальних витрат  в середньому на 75%, питома вага у витратах складає 16,7 %.

   Саме за цих обставин виникла необхідність приведення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідність до фактичних витрат.

  Комунальне підприємство «ВУ ЖКГ-1» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, з урахуванням вищезазначених змін.    Вартість надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій визначено на основі планових (нормативних) витрат окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників послуг, що повинні надаватися в будинку для забезпечення санітарно-гігієнічного та  технічного стану будинків з урахуванням переліку послуг, що визначений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».

Фото без описуФото без описуФото без опису

    При розрахунку тарифів на послуги з утримання будинків споруд та прибудинкових територій витримані вимоги  постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.12.2013 № 603 «Про затвердження Норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій».

    Планомірне приведення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати підприємства – є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості.

 Враховуючи зростання наведених економічних чинників, що не залежать від підприємства, розрахунків складових тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій,  середньозважений тариф в будинках становитиме 3,94 грн/м.кв. загальної площі проти діючого середньозваженого тарифу 2,65 грн/м.кв., зростання складає 48,8%.

   Перелік і вартість послуг, що входять до тарифу з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які надаються комунальним підприєством наведені в таблицях 1-12.

    Комунальне підприємство «ВУ ЖКГ-1» приймає зауваження  та пропозиції від фізичних  осіб протягом 10 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів за адресою: 09161, м.Узин, вул. Лесі Українки 20-а  Більш детальну інформацію про тарифи (розмір, структура, перелік та періодичність надання послуг тощо) також можна дізнатися за вищезазначеною адресою або на веб-сайті  Узинської територіальної громади http://uzynska.gromada.org.ua/

  В.о. начальника  КП «ВУ ЖКГ-1»                                              С.А. Тинянко

        Гол.економіст                                                                        К.Д. Мерзлякова

Посилання на таблиці розрахунків ⇒ Побудинкові тарифи на утримання будинків та територій


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь