Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення для споживачів про намір зміни тарифів на послуги із збирання , вивезення та захоронення твердих побутових відходів

Дата: 10.09.2018 15:36
Кількість переглядів: 874

Фото без опису

      На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 року No 390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад»  КП «ВУ ЖКГ-1» пропонує на розгляд обґрунтування причин зміни тарифів на  послуги з із збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

     Комунальне підприємство  «ВУ ЖКГ-1»  згідно рішення Узинської міської ради  від 08 вересня 2009 року № 78 « Про затвердження переліку  житлово-комунальних послуг у житловому фонді м. Узин та визначення виконавців» надає послуги  зі  збирання, вивезення  та захоронення твердих побутових відходів.

     Послуги підприємства реалізується трьом категоріям споживачів. В даний час реалізація послуг має наступну складову:

1. Населенню –  68 % від загального обсягу реалізації;

2. Бюджетним організаціям –  6 %;

3. Іншим споживачам –  26  %.

   Діючі тарифи на послуги із збиранням, вивезенням та захороненням твердих побутових відходів  були переглянуті та встановлені в вересні 2017 року:

Фото без описуПеріодичність надання послуг:

 Для населення приватного сектору за безконтейнерною схемою -2 рази в місяць згідно графіків;

Для населення за контейнерною схемою - щодня;

Для бюджетних  та інших установ   –  з періодичністю вивезення затвердженою Замовником в додатку до заключних договорів;

Метою розробки та впровадження підвищення тарифу є приведення діяльності комунального  підприємства «ВУ ЖКГ-1», яке надає послуги з вивезення побутових відходів, до економічно обґрунтованого рівня.

Обґрунтування необхідності встановлення  скоригованих тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів .

За період, що минув від затвердження тарифу    пройшли  такі зміни  у витратах:  підвищенням мінімальної заробітної плати з 01 січня 2018 року з 3200 грн. до 3723 грн. , підвищенням вартості паливно-мастильних матеріалів ,   збільшенням вартості   матеріалів та комплектуючих для автомобільного транспорту  вартість паливо-мастильних матеріалів.

Таким чином, обставинами, що змушують  підприємство переглядати тарифи є зростання витрат на:

           - підвищення мінімальної заробітної плати  з 01 січня 2018 року з 3200 грн. до 3723 грн., та прожиткового мінімума  з 1600  грн до 1841 грн.  що відбулася в рамках змін діючого законодавства, на 16,3% та 15,1 % відповідно, питома вага  у витратах  складає 45,8 %;

           - підвищення вартості на ПММ в середньому   з  20,48 грн/л  до 25,50 грн/л, що відбулось в рамках змін  цін постачальників ПММ , на 24,5%, питома вага у витратах складає  26,8 %;

           -  зростання матеріальних витрат  в середньому на 27 %, що відбулось в рамках змін  цін постачальників , питома вага у витратах складає 2,6%.

Подальше застосування діючих тарифів не відповідає  фактичним витратам підприємства, що призвеле  до виникнення збитків . За підсумками роботи у 2017 році підприємство від надання  цих послуг отримало  збитки у сумі 147,3 тис. грн.

.Враховуючи вищевикладене, виникла об’єктивна необхідність коригувати тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів виключно на різницю в зростанні ціни на паливо-мастильні матеріали, зростання витрат на оплату заробітної плати та зростання цін на придбання матеріалів та комплектуючих для утримання транспорту,  між запланованими та діючими.

Комунальне підприємство «ВУ ЖКГ-1» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги з збирання вивезення та захоронення твердих побутових відходів , з урахуванням вищезазначених змін.   Розрахунок тарифів виконано відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року № 1010.    

 Фото без опису

 

Розрахунок середньозважених   тарифів

на послуги із  збирання , вивезення та захоронення  твердих побутових відходів

Фото без описуФото без опису

Зростання тарифів для усіх груп споживачів відбулось:

Для населення   -   на 51,4 %

Для бюджетних установ  - на 47,1 %

Для інших споживачів  - на 47,1 %

 Приведення тарифів на збирання вивезення та захоронення твердих побутових відходів послуги до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати підприємства – є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості.

Комунальне підприємство «ВУ ЖКГ-1» приймає зауваження  та пропозиції від фізичних  осіб протягом 10 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів за адресою: 09161, м.Узин, вул. Лесі Українки 20-а  Більш детальну інформацію про тарифи також можна дізнатися за вищезазначеною адресою або на веб-сайті  Узинської територіальної громади http://uzynska.gromada.org.ua/

 

 

  В.о. начальника  КП «ВУ ЖКГ-1»                                              С.А. Тинянко

  Гол.економіст                                                                               К.Д. Мерзлякова


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь