Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація для громадськості про судове рішення стосовно особистого позову Касьяненка Д.Л. до ТДВ «Узинський цукровий комбінат»

Дата: 07.09.2018 08:24
Кількість переглядів: 1266

 

    Фото без опису

     Узинська міська рада інформує громадськість про те, що 03.08.2018 року Білоцерківським міськрайонним судом був завершений судовий розгляд особистого позову Касьяненка Д.Л. до ТДВ «Узинський цукровий комбінат» про припинення діяльності ТДВ «Узинський цукровий комбінат» з виробництва компонента палива універсального моторного суд, у задоволенні якого суд відмовив.

       Нижче приводимо копію судового рішення по справі № 357/8113-ц.

       Узинська міська рада у даній справі була залучена Касьяненком Д.Л. виключно як третя особа без самостійних вимог, тобто лише для інформування про хід справи.

       Одночасно у справі як треті особи були залучені такі структури як Державна екологічна інспекція України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Київська обласна державна адміністрація Київській області.

      Зазначені контролюючі органи не були присутні в ході судового розгляду, а лише направили повідомлення про те, щоб їх інформували про результат судового розгляду.

     Зауважимо, що судовий розгляд тривав близько двох років через розширений склад учасників, який був визначений власне Касьяненком Д.Л., об’ємність вимог позивача, великий обсяг письмових доказів, наданих учасниками справи (5 томів), призначення у справі експертизи.

      Узинська міська рада, з уваги на обмеження, які встановлені процесуальним законом щодо  статусу третьої особи без самостійних вимог, який, до речі, визначений для ради саме Касьяненком Л.Д. як позивачем у справі, не змогла підтримати даний позов, оскільки доказова база позивача була неналежною і непереконливою та не витримала критики суду і наданих  в противагу доказів відповідача.

     Так, висновок експерта базувався на припущеннях, власне експерт не дав однозначної відповіді на поставлені судом питання і провів не призначену судом екологічну експертизу, а свою, фізико-хімічну експертизу, а також у своїх відповідях наголосив на імовірності наявності ризиків для здоров’я населення, а не надав достатньої і безапеляційної відповіді на питання,  які саме ризики наявні від діяльності відповідача.

     В цілому, вся доказова складова п. Касьяненка Л.Д. у даному спорі – це виключно його переписка як депутата міської ради в минулому про те, що слід усунути порушення, але які саме і в який спосіб ні позивач, ні органи, до яких позивач звертався, не вказується. Тому, такі докази, однозначно, не є недопустимими та неналежними доказами у справі.

     Таким чином, Узинська міська рада продовжує працювати у напрямку з’ясування дійсних причин утворення сморіду в м. Узин, а також над покращенням екологічної ситуації, а тому шукає фахівців, які зможуть детально з’ясувати дійсні причини, чому в м. Узин стоїть їдкий запах та надати обґрунтовані висновки та рекомендації щодо вирішення цих вкрай важливих для громади питань. Зокрема,

  • Керівнику ТДВ «Узинський цукровий комбінат» 11.05.2018р. була направлена вимога «Про призупинення роботи цеху по переробці меляси», в результаті якої був підписаний меморандум про зупинення дії цеху на літній період і на основі висновків спеціалістів проведення рекультиваційних заходів на полях фільтрації ТДВ «Узинський цукровий комбінат». Керівником ТДВ «Узинський цукровий комбінат» Кротом Л.П. видано наказ по підприємству №52 від 05.06.2018р. «Про зупинку цеху по переробці меляси» для проведення ремонтно-профілактичних робіт устаткування і комунікацій цеху по переробці меляси.
  •   За розпорядженням міського голови було направлено лист до В.о. директора ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України» з проханням провести дослідження атмосферного повітря в зоні впливу ТДВ «Узинський цукровий комбінат» від 14.05.2018р.
  • Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації з проханням провести відбір проб та дослідження питної води з колодязів в зоні впливу ТДВ «Узинський цукровий комбінат» від 14.05.2018р.
  • Декану хіміко-технологічного факультету Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту ім.Ігоря Сікорського» професору Астреліну І.М. з проханням направити спеціалістів факультету для обстеження суб’єкта господарювання ТДВ «Узинський цукровий комбінат» від 22.05.2018р.
  • Державній установі «Київському обласному лабораторному центру Міністерства охорони здоров`я України» з проханням долучити спеціалістів до роботи комісії від 14.05.2018р.
  • Керівнику головного управління держподспоживслужби в Київській області з проханням долучити спеціалістів до роботи комісії від 14.05.18р.
  • Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації  з проханням долучити спеціалістів до роботи комісії від 14.05.18р.
  • Направлено лист до КМУ з проханням посприяти у проведенні об’єднаної перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТДВ «Узинський цукровий комбінат», з метою унеможливлення їх згубного впливу на навколишнє природне середовище та здоров`я людей, адже подальша діяльність підприємства може призвести до екологічної катастрофи, щонайменше – регіонального значення від 14.05.18р.
  •  Лист до Київської ОДА з проханням посприяти у проведенні об’єктивної перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТДВ «Узинський цукровий комбінат» від 14.05.18р.
  • Направлено лист до ВРУ від 14.05.2018року з проханням посприяти у проведенні об’єднаної перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТДВ «Узинський цукровий комбінат», з метою унеможливлення їх згубного впливу на навколишнє природне середовище та здоров`я людей, адже подальша діяльність підприємства може призвести до екологічної катастрофи, щонайменше – регіонального значення.
  • Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА від 14.05.18 року спрямовано лист з проханням посприяти у проведенні об’єднаної перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТДВ «Узинський цукровий комбінат», з метою унеможливлення їх згубного впливу на навколишнє природне середовище та здоров`я людей, адже подальша діяльність підприємства може призвести до екологічної катастрофи, щонайменше – регіонального значення.
  • Міністру екології та природних ресурсів України Семараку О.М направлений лист від 14.05.2018 року.
  • 02.07.2018 року №02-14-982 направлено лист до ТДВ «Узинський цукровий комбінат» з проханням надати інформацію про хід виконання рішення виконкому Узинської міської ради №81 від 12.05.2018 року «Про надання згоди ТДВ «Узинський цукровий комбінат» для проведення  земляних робіт по розчистці русла річки Узинка».
  • 05.06.2018 року на адресу Узинської міської ради надійшов наказ за № 52 від ТДВ «Узинський цукровий комбінат» - «Про зупинку цеху по переробці меляси».
  • 26.07.2018 року відбулося друге засідання контрольної комісії для перевірки та контролю за екологічною ситуацією пов’язаною з діяльністю ТДВ «Узинський цукровий комбінат», ТОВ «Візит», ПОП« Агрофірма Узинська», ТОВ «Узинагроінвест», ТОВ «Антонівський м’ясокомбінат», агрофірма «Світанок».

Отже, Узинська міська ради вживає усі можливі заходи для вирішення даної проблеми.

Телефон для пропозицій, скарг і повідомлень – (0456) 321155

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь