Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Білоцерківське відділення УВД ФСС України у Київській області інформує

Дата: 29.05.2018 12:45
Кількість переглядів: 676

Відзначається високий рівень ефективності реабілітаційного

лікування застрахованих осіб

      На цьому наголосив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев. За його словами, за час дії нового порядку надання послуг з відновлювального лікування застрахованим особам у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (з 1 січня 2018 року) управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області (далі – управління) укладено 197 тристоронніх договорів (на загальну суму 2 628 198 грн.), що фактично на половину більше минулорічних показників.

   Віталій Нємцев відзначив, що аналіз ефективності проведених реабілітаційних заходів застрахованим особам, направленим на доліковування до санаторіїв після перенесених тяжких захворювань, хірургічних операцій та травм за І квартал 2018 року показав, що 68,5% пацієнтів після отриманого лікування та повернення із санаторіїв одразу стали до роботи. Це підтверджує високий рівень співпраці фахівців з медичної реабілітації відділень у районах і містах управління з лікарсько-консультативними комісіями закладів охорони здоров’я Київської області.

 «Станом на сьогодні управління забезпечує повне покриття потреби працевлаштованих громадян Київської області у відновленні здоров’я на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів», - підкреслив начальник відділу.

Види матеріального забезпечення, які українцям надає

Фонд соціального страхування

    Як повідомила прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, Фонд здійснює безперебійне матеріальне забезпечення застрахованих осіб, яке включає в себе допомогу по тимчасовій непрацездатності (фінансування за лікарняними листками), допомогу по вагітності та пологах, а також допомогу на поховання. Усі виплати здійснюються ФССУ своєчасно та в повному обсязі.

Допомога по тимчасовій непрацездатності

     Допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, є компенсацією втрати заробітної плати (доходу) у разі настання в особи одного з таких страхових випадків:

- тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві;

- необхідності догляду за хворою дитиною;

- необхідності догляду за хворим членом сім'ї;

- догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною;

- карантину, накладеного органами санітарно-епідеміологічної служби;

- тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу;

-  протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства;

- перебування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм (нагадаємо, курс реабілітаційного лікування усім працевлаштованим, які мають у ньому медичну потребу, також фінансується ФССУ).

   Право на цей вид матеріального забезпечення мають застраховані особи – громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншою діяльності. Розмір цієї допомоги залежить від страхового стажу застрахованої особи: від 50 % середньої зарплати (якщо стаж не перевищує 3 роки) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

     Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом – копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Допомога по вагітності та пологах

   Другий вид матеріального забезпечення – допомога по вагітності та пологах – надається застрахованій особі у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу.

   Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами, податки та внески з неї не утримуються.

   Цей вид матеріального забезпечення перераховується Фондом не пізніше десяти робочих днів з дня отримання від роботодавця заяви-розрахунку. Кошти перераховуються на окремий поточний рахунок роботодавця, відкритий у банку для зарахування страхових коштів.

Допомога на поховання

  Також Фонд соціального страхування виплачує допомогу на поховання (крім поховання пенсіонерів і безробітних). Ця допомога не може бути меншою розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом і призначається сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть.

   Крім того, у разі смерті потерпілого на виробництві, Фонд здійснює виплату одноразової допомоги (дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб), а також відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь